Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, gospodinele încep pregătirea bucatelor tradiționale de Crăciun. Și, bineînțeles, de pe listă nu pot lipsi cârnații. Dar pentru ca aceștia să iasă gustoși și să îți dai pe spate familia și musafirii, este extrem de important să ții cont de anumite sfaturi. Iată greșeala pe care o fac aproape toate româncele!
Cu siguranță ai observat că delicioșii cârnați au un gust diferit, în funcție de zona țării în care sunt preparați. Astfel, există mai multe rețete de cârnați, însă noi ți-o vom prezenta pe cea mai simplă dintre ele, care îți va aminti de iernile petrecute la bunici.
Astfel, pentru a obține cei mai aromați cârnați, gospodinele de la țară susțin că este nevoie de carne de porc grasă, cum ar fi fleica, pieptul de porc, spata sau ceafa.
De asemenea, slănina nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din compoziție. Multe românce nu o adaugă și strică tot farmecul cârnaților. Acum, însă, apare întrebarea: câtă slănină se pune la cârnați? Ei bine, răspunsul este următorul: la un kg de carne slabă de porc se adaugă 200 de g de slănină.
Condimente: boia de ardei, semințe de chimen, fenicul, ienibahar, coriandru, fulgi de ardei iute, rozmarin, etc.
Citește și Cârnați de casă, rețeta tradițională din Moldova. Cu ce să amesteci carnea tocată pentru un gust desăvârșit!
Mai întâi de toate, se spală mațele foarte bine în mai multe ape, după care se lasă să stea într-un vas în care se pune apă rece și trei linguri de oțet. Între timp, se pregătește carnea.
Se iau bucățile de carne și se taie în cuburi mici pentru a le introduce în mașina de tocat. Se toacă carnea foarte bine și se pune într-un castron, iar deasupra ei se adaugă sarea, piperul și conimentele.
Ulterior, se toarnă și 500 de ml de apă rece și se frământă totul energic, cu mâinile. La final, trebuie să rezulte o compoziție omogenă, pufoasă și ușor lipicioasă.
Acum, se scurg mațele de apă. Se rulează primul maț pe accesoriul pentru cârnați al mașinii de tocat, după care se pune carnea în mașina de tocat și se începe umplerea mațelor.
La final, se răsucesc mațele din loc în loc, în funcție de cât de lungi dorim să iasă cârnații. Oată obținuți, aceștia se pun la uscat într-o încăpere răcoroasă și se lasă acolo timp de trei zile, după care sunt perfecți pentru consum. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Cum faci cei mai buni cârnați la grătar. Trucul special care îi face foarte gustoși!