Câtă smântână se pune, de fapt, în ciorba de pui a la grec. Ciorba de pui a la grec (Avgolemono) este un preparat omniprezent în bucătăria grecească. Deși am crede că rețeta este de origini grecești, de fapt, specialiștii în gastronomie spun că această ciorbă pare să fi fost creată în Spania, de evreii sefarzi, înainte de expulzarea lor din peninsulă în 1492. Rețeta s-a răspândit ulterior și a fost încorporată în gastronomia altor locuri precum Grecia, Turcia, în regiunea balcanică și în mai multe țări arabe. Rețeta de ciorbă de pui a la grec a fost adoptată și în bucătăria românească, devenind una dintre cele mai populare de la noi.
Câtă smântână se pune, de fapt, în ciorba de pui a la grec
Smântâna care trebuie adăugată în ciorba de pui a la grec depinde de cantitatea pe care o pregătiți. În general, pentru o cantitate medie de ciorbă * 6-8 porții) se recomandă să adăugați 100-150 mililitri de smântână.
Pentru a obține gustul autentic al ciorbei de pui a la grec, este esențial să utilizați smântână grasă, cu cel puțin 30% grăsime. Aceasta va oferi ciorbei acel gust bogat și neted, care o face atât de delicioasă.
Iată rețeta de ciorbă de pui a la grec, pentru 6-8 porții:
Ingrediente
- 1 kilogram carne de pui ( cu os)
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 bucata țelină
- 150 mililitri smântână
- 3 gălbenușuri de ou
- 60 grame orez
- zeamă de lămâie
- sare, piper
- 3 linguri ulei
- mărar sau pătrunjel tocat
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Mod de preparare:
- Se spală și se toacă legumele. Într-o tigaie se călesc ușor legumele cu două linguri de ulei.
- Într-o oală se pun la fiert 2,5 litri de apă, în care se fierbe carnea curățată. Apa se spumează de câte ori va fi nevoie.
- După ce apa s-a limpezit, se scoate carnea și se lasă la răcorit. Carnea se curăță de piele și oase, apoi se taie mărunt.
- În oală se adaugă legumele călite și carnea mărunțită. Se lasă la fiert, până când legumele sunt complet moi.
- Separat se pune la fiert orezul cu multă apă si sare, după instrucțiunile de pe pachet.
- Într-un bol încăpător se bat bine gălbenușurile cu laptele, apoi se adaugă smântâna. Se pun pe rând câteva polonice de supă fierbinte peste acest amestec și se bate cu telul după fiecare polonic. Se toarnă totul în oala cu ciorbă, încet și amestecând continuu.
Vezi și Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa va avea un gust deosebit
- Se adaugă orezul fiert și scurs de apă. Se toarnă sucul de lămâie (puneți prima dată sucul de la jumătate de lămâie și apoi verificați dacă mai trebuie). Puneți sare și piper după gust. Se lasă pe foc mic încă 10 minute, apoi se stinge focul și se presară mărar sau pătrunjel tocat.
- Atenție! Deoarece conține gălbenușuri și smântână, ciorba de pui a la grec este foarte perisabilă, din acest motiv, se recomandă a fi consumată în maximum trei zile de la preparare.
Vezi și Cum se face corect ciorba de burtă. Reţeta ca să iasă super gustoasă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!