Câte calorii are o banană, în funcție de ce mărime are. Bananele sunt o sursă de energie, au numeroase beneficii pentru organism și sunt folosite chiar și în diete. Numărul de calorii diferă de la o banană la alta, în funcție de mărimea acesteia, mai ales că dimensiunile variază destul de mult. Pentru a afla mai multe lucruri, iată mai jos câteva lucruri esențiale de care trebuie să țineți cont.
Câte calorii are o banană și cât de benefică este pentru organism
Fie că o consumați pur și simplu sau în combinație cu alte fructe, bananele oferă o sursă de energie zilnică. S-a constatat că 100 de grame de banane au 89 de calorii (vorbim aici de bananele decojite), potrivit Departamentului de Agricultură din Statele Unite.
Câte calorii are o banană la 100 de grame
Există totuși pe piață banane care cântăresc mai mult de 100 de grame, însă unele sunt și mai mici de atât. Este necesar să aveți în bucătărie un cântar pe care să îl folosiți atunci când vreți să știți exact cât cântărește un aliment. Pentru că altfel, acest număr de 89 de calorii pe suta de grame nu vă este neapărat de ajutor.
Iată cât cântăresc diferite tipuri de banane:
O banană care are sub 15 cm lungime cântărește 81 de grame și are 72 de calorii.
Banana care are între 15-18 cm cântărește 101 grame și are 90 de calorii.
O banană care are între 18-20 de cm cântărește 118 grame și are 105 calorii.
Dacă banana are între 20-22 de cm cântărește 136 de grame și are 121 de calorii.
O banană de 23 de cm sau chiar mai mare cântărește 152 de grame și are 135 de calorii.
Sam Dicken, cercetător la Centrul pentru Cercetarea Obezității din cadrul University College London, studiază efectele alimentelor ultraprocesate (AUP) asupra sănătății. Deși este expert în domeniu,…
Într-o lume în care timpul pare din ce în ce mai scurt, obiceiurile alimentare s-au schimbat radical. Mulți oameni preferă să își ia masa în…
Câți carbohidrați conține o banană
Banana conține și carbohidrați. Iată câți:
Există și informații utile referitoare la aportul nutritiv oferit de 100 de grame de banane, pe lângă caloriile despre care am vorbit mai sus.
Vitamina B-6: 0,36 mg
Vitamina B-12: 0 mg
Fier: 0,26 mg
Magneziu: 27 mg
Fosfor: 22 mg
Potasiu: 358 mg
Sodiu: 1 mg
Proteine: 1,09 grame
Lipide (grăsimi): 0,33 grame
Carbohidrați: 22,84 grame
Fibre: 2,6 grame
Glucide: 12,23 grame
Calciu: 5 mg
Zinc: 0,15 mg
Vitamina C: 8,7 mg
Cât de benefice sunt bananele dacă suferiți de diabet
Bananele sunt bune de consumat dacă sunteți la detă. Nu există niciun motiv care să vă împiedice să faceți asta. Chiar dacă bananele conțin mai multe calorii în comparație cu alte fructe, diferența nu este foare mare. De exemplu, merele conțin 52 de calorii la 100 de grame.
Bananele sunt recomandate în dietă
Dacă suferiți de diabet, există ceva restricții, în cazul consumului de banane. Este bine să le consumați cu moderație. Ele au un conținut mai ridicat de glucide și carbohidrați, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge.
Beneficiile bananelor
consumul de banane ajută la ameliorarea simptomelor unor tulburari psihice, cum ar fi depresia, inducând o stare de bine.
Bananele au un conținut bogat de potasiu și un conținut foarte redus de sodiu, fiind excelente pentru reglarea presiunii arteriale.
Bananele conțin fier și stimulează producția de hemoglobila în sange, prevenind și contribuind la tratarea anemiei.
Sunt benefice pentru a îmbunătăți randamentul cerebral. S-a decis asta potrivit unui studiu. Mai ulte persoane au consumat banane la micul dejun și la prânz.
Aceste fructe au efect calmant asupra stomacului
regleaza nivelul glicemiei în sânge
bananele sunt recomandate persoanelor care suferă de hiperaciditate gastrică.
Este un remediu natural eficient pentru tratarea înțepăturilor de insecte
Efectul de menținere a nivelului de glicemie constant este benefic în prevenirea stărilor de greață la primele ore ale zilei.
Vitamina B din banane calmează sistemul nervos.
Bananele sunt un înlocuitor excelent al gustărilor nesănatoase
Bananele sunt recomandate în alimentația potrivită pentru controlul multor afecțiuni intestinale,
Numeroase culturi consideră bananele a fi „fructe răcoritoare”, pentru efectul lor de reducere a temperaturii corporale ridicate.