Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, mai ales dimineața. Se spune că ea oferă energie rapidă și susține buna funcționare a organismului. Însă, câte căni sunt recomandate pe zi? Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic a răspuns, de curând, la această întrebare. Iată ce a spus specialistul!
Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare și îndrăgite băuturi din întreaga lume. Mulți o consumă și o apreciază datorită beneficiilor pe care le oferă.
Potrivit specialiștilor, acest lichid are capacitatea de a oferi energie, de a spori starea de concentrare și de a îmbunătăți atenția. Mulți români o beau, de asemenea, dimineața, chiar înainte de a se apuca de treabă. Ei speră că astfel vor da randament la locul de muncă.
Dar care este, de fapt, adevărul despre cafea? Câte căni sunt recomandate pe zi? Iată ce a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”La Măruță”, unde a fost invitată de curând.
”Între trei și cinci e doza optimă ca să fie efectul ei antioxidant și tonic. Însă depinde de fiecare, de sensibilitatea la cafeină pe care o are.
Sunt persoane care sunt extrem de sensibile și le agită foarte tare cafeaua, însă sunt și indivizi care beau cafea acum și peste 10 minute pun capul și dorm. Deci asta înseamnă un sistem nervos beton!”, a spus nutriționistul.
Tot în cadrul emisiunii prezentate de Cătălin Măruță, celebrul medic nutriționist a vorbit despre beneficiile consumului de cafea. Iată cum contribuie această licoare magică la starea noastră de bine.
”Cafeaua este cel mai puternic tonic și energizant natural legal. Atenție, că sunt și foarte multe substanțe care îți biciuie creierul și te fac să fii concentrat, să ai putere de muncă, să ai capacitate de memorare și de învățare. Când zic: ”Cafeaua ne face mai deștepți!”, nu sunt vorbea goale.
Deci conexiunile dintre neuroni sunt mai rapide, tot ce înseamnă putere și capacitate de efort. În momentul în care ai băut o cafea ești în forță să faci un efort susținut mai mult decât erai tu în starea bleagă, fără cafea.”, a precizat Mihaela Bilic.
Citește și De ce să ții un bol cu zaț de cafea în bucătărie. Trucul are efecte uimitoare!
Veste bună pentru persoanele care iubesc cafeaua și țin la silueta lor. Medicul nutriționist a mărturisit că o cafea scurtă, simplă, neagră, fără niciun adaos de zahăr, lapte sau arome conține foarte puține calorii.
”Bobul de cafea nu are calorii, în schimb are 300-500 de substanțe, multe dintre ele necunoscute, cu efecte încă neclarificare. Cert este că el, ca și capacitate antioxidantă, este peste ceaiul verde și peste vinul roșu.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.