Câte kilograme poți slăbi într-o lună sau într-o săptămână. Sfatul prețios al specialistului

Nutritionistul spune că scăderea în greutate depinde de o serie de factori
Câte kilograme poți slăbi într-o lună sau într-o săptămână. Sfatul prețios al specialistului

Câte kilograme poți slăbi într-o lună sau într-o săptămână. Kilogramele în plus pot reprezenta o problemă pentru fiecare dintre noi. De altfel, cu siguranță mulți v-ați dorit să slăbiți rapid într-un timp foarte scurt. Există însă câteva reguli recomandate de medici, pentru ca sănătatea să nu vă fie pusă în pericol.

Câte kilograme poți slăbi într-o lună sau într-o săptămână, potrivit specialiștilor

Nutritionistului Lauren Slayton, fondator al companiei „Foodtrainers” din New York spune că scăderea în greutate depinde de o serie de factori. Se pare că, ”dacă ai multe kilograme de dat jos sau ești bărbat, slăbești mai repede„, după cum precizează specialistul.

Câte kilograme poate slăbi o femeie într-o lună

Se știe faptul că, odată ce înaintați în vârstă, este mult mai greu să scăpați de kilogramele în plus. Astfel că, în cazul femeilor, dacă ați avut 63 de kilograme din facultate și până în prezent, puteți scăpa de 5 kilograme, destul de repede.

Însă, în cazul în care ultima oară când ați cântărit 63 de kg era perioada scolii generale, lucrurile devin mai complicate. În cazul în care vreți să scăpați de 10 kg, va fi o provocare.

„Istoricul vostru este mai grăitor decât orice altă diagramă”, spune specialista.

Câte kilograme poți slăbi într-o lună sau într-o săptămână

„Indiferent de numărul de kilograme, corpul dorește să-și apere greutatea”. Este afirmația medicului Caroline Apovian, directorul „Centrului pentru nutriție și gestionare a greutatii” de la Boston Medical Center.

Dr. Apovian lucrează cu persoane obeze, care vor să piardă 5% din greutatea lor corporală în trei luni, nu 10 kilograme într-o săptămână.

Oamenii care țin anumite diete slăbesc foarte mult la început

„Majoritatea celor care slăbesc drastic își schimbă radical obiceiurile alimentare. Ei sunt cei care consumau multă mâncare procesată și fast-food în trecut. Având în vedere că în timpul dietei renunță aproape complet la carbohidrați, zaharuri și grăsimi, e firesc că scăderea în greutate să se vadă imediat.

Pentru ei, vestea bună e că, daca nu își reiau obieiurile proaste, greutatea se va menține în limite normal pe termen lung. Chiar și așa, trebuie să fie pregătiți să atingă o fază de platou, în care le va fi tot mai greu să dea jos kilogramele suplimentare”, explică medicul nutriționist.

Câte kilograme poate slăbi o persoană într-o lună

„Majoritatea oamenilor sunt ca țestoasele când slăbesc. Asta înseamnă că dau jos undeva între 500 g și 1,5 kg într-o săptâmână, desi cifra nu rămâne constantă. Cinci kilograme într-o luna sunt complet rezonabile”, spune Slayton, a cărei opinie este în conformitate cu ceea ce susține Centrul de Control al Bolilor din SUA.

Celor care nu reușesc să se încadreze în aceste repere, specialista le recomanda să nu dispere: „Două persoane pot mânca identic timp de două săptămani și pot slăbi un numar diferit de kilograme.”

Ce să facă persoanele care vor sa fie mai tonifiate

Specialistul este de părere că pentru a avea un look fit, trebuie stimulată rata metabolică. În acest caz, cântarul este mai puțin important.

„Greutatea poate crește în timpul unui regim de creștere al masei musculare pentru că mușchii cântăresc mai mult decât grăsimea. „În cazul acesta, recomand exercițiiiile de rezistență”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *