Iarna se apropie cu pași repezi și nimic nu e mai plăcut decât să petreci serile geroase cu familia, vizionând un film sau un show TV. Dar nu ar strica să îți bucuri papilele gustative și cu ceva delicios, de exemplu, cu un compot de prune. Acest deliciu poate fi preparat foarte ușor acasă, fără prea multe ingrediente. Însă, puține gospodine știu câte linguri de zahăr se pun. Iată răspunsul mai jos!
Află, din rândurile de mai jos, cum poți să faci cel mai bun compot de prune simplu, gustos și sănătos, fără a adăuga niciun conservant. Această băutură este perfectă pentru a fi consumată în zilele geroase de iarnă.
Prin urmare, gospodinele din toate colțurile țării au început deja să o pregătească, să o pună în recipiente și să o păstreze pentru anotimpul rece. Dar câte linguri de zahăr se pun la compotul de prune? Puține gospodine știu să răspundă la întrebarea aceasta.
În piețe încă se găsesc prune, așa că profită de acest lucru și pregătește un compot delicios pentru iarnă. Această băutură este foarte ușor de făcut, dar ai grijă la cantitatea de zahăr pe care o adaugi.
Potrivit gospodinelor experimentate, la fiecare borcan de 400 de grame se pune o lingură de zahăr, iar la un recipient de 800 de grame se adaugă două linguri. Astfel, vei obține un compot dulce și extrem de gustos.
Citește și Cât se lasă fructele la fiert pentru compot. Secretul ca să rămână aromate și gustoase!
Mai întâi de toate, este bine de știut că se pot folosi pune întregi sau desfăcute și fără sâmbure, totul în funcție de preferințe. Acum, se spală foarte bine fructele și se pun în borcane.
Acestea trebuie să ocupe 3/4 din reciente. Mai departe, se adaugă zahărul, așa cum am explicat mai sus. Ulterior, se toarnă apă și se pun capacele. De precizat că băutura se poate aromatiza cu vanilie, coajă de lămâie sau portocală, scorțișoară sau ghimbir.
În final, se fierbe compotul la bain-marie, pentru ca acesta să reziste peste iarnă. Pentru asta, este nevoie de o oală mare și încăpătoare. Se pun prosoape pe fundul acesteia, apoi se așază borcanele, cu distanță de două degete între ele.
Se adaugă apă cât să acopere recipientele cel puțin o treime. Se fierbe compotul la bain-marie la foc potrivit, cronometrând o jumătate de oră din momentul în care apa dă în clocot.
După ce compotul a fiert 30 de minute, se oprește focul și se lasă borcanele să se răcească treptat, în apa în care au fiert. Acestea nu trebuie scoase din vas, ci se acoperă cu prosoape și se lasă la temperatura camerei. Procesul de răcire durează în jur de opt ore. Spor la treabă!
Citește și Cât se fierbe compotul de struguri. Cât zahăr se pune. Rețeta pentru a obține cel mai bun compot!