Câte ouă se pun de fapt la perișoarele pentru ciorbă. Așa se vor lega perfect și vor avea un gust deosebit

Câte ouă se pun de fapt la perișoarele pentru ciorbă. Așa se vor lega perfect și vor avea un gust deosebit

Dacă ciorba cu perișoare se numără printre preferatele tale, ai ajuns la locul potrivit. EGO răspunde astăzi la una dintre cele mai comune întrebări ale gospodinelor: câte ouă se pun, de fapt, în compoziția de carne pentru perișoare. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.

Câte ouă se pun în carnea perișoarelor

Românii sunt mari iubitori de ciorbe și supe. Aproape în fiecare casă se gătește cel puțin săptămânal un astfel de tip de mâncare. Ciorba cu perișoare se numără printre cele mai îndrăgite. Este rapid de preparat, foarte nutritivă și sățioasă, astâmpărând pofta de mâncare.

Nu există o singură rețetă care trebuie respectată la prepararea ciorbei cu perișoare. Fiecare gospodină prepară mâncarea în funcție de gusturile preferate. Cu toate acestea, în cazul perișoarelor trebuie respectate câteva detalii, pentru ca biluțele de carne să nu se sfărâme.

În principiu, când vine vorba despre pregătirea perișoarelor pentru ciorbă, secretul constă în adăugarea oului. Acesta leagă toate ingredientele, care amestecate până la omogenizare, pot fi folosite pentru formarea unor biluțe de carne extrem de pufoase și aromate.

Multe românce nu știu cât ou să adauge în perișoare, pentru ca ingredientele și carnea să se lege perfect. Cele mai experimentate gospodine spun că este nevoie de un singur ou. Perișoarele vor ieși pufoase, mai ales dacă folosești doar produse proaspete. Carnea să nu aibă multă grăsime.

Cum gătești rapid ciorbă cu perișoare

Ingrediente ciorbă:

  • 500 ml suc de roșii;
  • borș;
  • pătrunjel verde;
  • leuștean;
  • sare;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei;
  • 1 bucăţică de țelină.

Ingrediente perișoare:

  • 1 ou;
  • pătrunjel;
  • mărar;
  • sare;
  • piper negru;
  • 500 grame carne tocată;
  • 50 grame orez;
  • 1 ceapă.

Mod de preparare perișoare:

  1. Se amestecă ceapa cu carnea în robotul de bucătărie și se face o pastă.
  2. Se adaugă orezul în pasta obținută din ceapă și carne și se amestecă bine.
  3. Se adaugă, pe rând, condimentele: sarea, piperul negru, mărarul și pătrunjelul tocate.
  4. Se amestecă foarte bine toate produsele cu ou, până la formarea unei compoziții omogenizate.
  5. Se adaugă în compoziție o lingură de apă rece, amestecându-se bine ingredientele.

Mod de preparare ciorbă:

  1. Se curăță, se spală și se toacă foarte bine toate legumele.
  2. Se pun legumele tocate într-o oală cu apă și se lasă la fiert circa 15 minute.
  3. Se adaugă perișoarele formate rotunde în oala cu ciorbă și se lasă la fiert 20 minute.
  4. Se adaugă puțin suc de roșii în ciorbă, după ce orezul din perișoare a fiert.
  5. Se lasă ciorba să dea în clocot, după care se adaugă sare.
  6. Se oprește focul, se adaugă verdeața tocată și se acoperă oala cu capacul potrivit.

Ciorba cu perișoare este gata. Se poate servi imediat după ce s-a răcit puțin, pentru a nu fi prea fierbinte. Poate fi consumată cu sau fără smântână, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *