Câte ouă se pun la amandinele de casă. Secretul ca să iasă mai bune ca la cofetărie

Cum se prepară crema, blatul și glazura

Scris de: Daoud Andra

04 Nov. 2023

Câte ouă se pun la amandinele de casă. Secretul ca să iasă mai bune ca la cofetărie

Amandinele sunt unele dintre cele mai apreciate prăjituri. Se găsesc în majoritatea cofetăriilor, însă pot fi făcute foarte ușor și acasă. Rețeta clasică s-a transmis din generație în generație și este delicioasă. Cum se fac amandinele de casă, pas cu pas, astfel încât să iasă la fel de bune precum cele de la cofetărie.

Rețetă de amandine

Nimic nu se compară cu o amandină însiropată, cu glazură dulce, servită pe post de desert. Această prăjitură se prepară după o rețetă veche de câteva decenii, care este menționată în vechile cărți de bucate. Pentru a face amandine delicioase acasă, este nevoie de câteva ingrediente clasice. Dacă ții cont de câteva trucuri, vei obține o prăjitură la fel de bună precum cea din cofetărie.

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare

Citește și: Rețeta pentru cea mai cremoasă și delicioasă prăjitură fără coacere. Are 4 ingrediente și e gata în 10 minute

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură esență de rom

Pentru glazură:

  • 300 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 2 linguri cacao

Citește și: Secretul lui Carmen Brumă pentru cea mai bună prăjitură de toamnă. E delicioasă și cu puține calorii

Câte ouă se pun la amandinele de casă. Secretul ca să iasă mai bune ca la cofetărie
Amandinele sunt unele dintre cele mai apreciate prăjituri

Cum se prepară amandinele de casă

Se separă ouăle și se mixează gălbenușurile cu zahărul și uleiul. Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt și cu cacaoa. Separat, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit, se oprește mixerul și se încorporează în amestec gălbenușurile cu zahărul, făina, cacaoa și praful de copt.

Se amestecă cu o spatulă sau cu un tel, până când toate ingredientele sunt omogenizate. Se toarnă blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pe treapta din mijloc, pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru a prepara crema, se pune un vas cu apă la fiert și deasupra lui se pune un bol metalic sau o altă cratiță. Fundul vasului de deasupra nu trebuie să atingă apa. Se topește ciocolata la bain marie, iar când este topită, se adaugă frișca lichidă și se omogenizează.

Citește și: Prăjitura Coca Cola, cel mai bun desert din toate timpurile. O vei mânca cu poftă până la ultima felie

Siropul se prepară punând toate ingredientele într-un vas pe foc și amestecând până când zahărul este topit. Când blatul s-a răcit, se taie în bucăți pătrate, potrivite. De asemenea, se taie pe mijloc, pentru a pune crema în interior. Se însiropează blatul și se adaugă crema de ciocolată între fiecare două straturi de blat.

Cum se face glazura

Pentru glazură, se pun ingredientele pe foc și se lasă să fiarbă până când aceasta capătă un aspect omogen, lucios. După ce s-a răcit puțin, se pun 1-2 linguri de glazură pe fiecare amandină, în funcție de dimensiunea prăjiturilor. Glazura se va scurge pe margini și se va întări, întocmai precum cea de la cofetărie. Amandinele se lasă la rece timp de câteva ore, înainte de a fi servite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *