Câte prenume vor putea pune românii copiilor. Este lege

S-a schimbat legea! Limită de prenume pentru copii
Câte prenume vor putea pune românii copiilor. Este lege

S-a schimbat legea! Ministerul Afacerilor Interne a anunțat câte prenume vor putea avea copiii românilor de acum înainte. Dacă până zilele trecute nu exista o limită exactă, acum decizia numelui copilului trebuie să se rezume la un număr clar de prenume.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, începând de pe data de 2 mai există o limită de trei prenume.

“Mama, tata, cei patru bunici, nașa, nașul și poate moașa.
În total 9.

Probabil așa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conține 9 cuvinte.
NOUĂ CUVINTE. Ne gândim că fiecare dintre cei enumerați a vrut să contribuie. Nu ne întrebați care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.

Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte. Un share ar ajuta ca această informație să ajungă la cât mai mulți.

Mulțumim!”, este mesajul scris de MAI pe rețelele de socializare.

Actele de Stare Civilă, modificate. Câte nume se pot alege pentru copii

Potrivit unui act normativ promulgat de către președinte, se vizează modificarea și completarea Legii nr. 119/1996, dar și abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 care prevede dobândirea și schimbarea pe care administrative a numelor persoanelor fizice.

Foarte important: aceeași lege prevede faptul că modificarea/completarea fără drept sau plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la anularea acestora.

Cum va fi impusă limita de trei prenume copiilor, în cazul a două nume de familie:

În cazul în care părinții copilului nu au același nume de familie sau între prenumele conform declarației verbale ales și certificatul medical constatator există o neconcordanță (nu sunt la fel sau sunt mai mult de trei prenume), întocmirea certificatului de naștere se va face în baza unei declarații scrise și semnate de ambii părinți din care să rezulte clar numele de familie și prenumele alese pentru copil.

În cazul în care nu există un acord al părinților cu privire la numele de familie, instanța de tutelă hotărăște și comunică ulterior hotărârea rămasă definitivă serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor și primăriei care a înregistrat actul de naștere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *