Drobul de miel reprezintă unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paște. Există o mulțime de rețete, iar fiecare gospodină a adaptat pentru propria familie, în funcție de preferințe. A trecut Paștele însă, iar întrebarea tuturor este câte zile poți păstra drobul de miel la frigider? Află de mai jos care este valabilitatea acestuia.
Există varianta de a fi congelat drobul, astfel acesta poate fi păstrat pentru mai multe zile. Se recomandă ca acesta să fie pus în congelator, la o temperatură de -15 grade Celsius.
Așadar, dacă este ținut la frigider, drobul de miel trebuie consumat cât mai repede, la fel care orice alt preparat din carne.
Citește și – Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă
Mihaela Bilic spune că organele de miel aduc numeroase beneficii astfel încât consumul lor nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea nutriționistul a vorbit și despre dezavantajele consumului regulat de organe, mai ales în cazul drobului.
Dezavatnajele consumului de drob de miel sunt: colesterolul din ficat și creier, acidul uric în cantitate mare din rinichi, dar și eventualele urme de toxine și antibiotice.
„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie. Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice”, a spus Mihaela Bilic despre drobul de miel.
Citește și – Drob de pui, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă gustos și perfect. Ce ingredient trebuie să pui ca să nu se sfărâme
Este un fel de mâncare preferat de foarte mulți oameni, însă puțini sunt cei care știu care este pluralul cuvântului drob. Potrivit dexonline.ro, pluralul pentru felul de mâncare drob este droburi.
„drob, droburi, substantiv neutru – Mâncare preparată din măruntaie de miel tocate, învelite în prapur și puse la cuptor”, se arată în explicația de pe site.