Simona Halep a primit verdictul în cazul dosarului de dopaj. Astfel, celebra sportivă a fost suspendată timp de patru ani din tenis. Însă, decizia nu este finală și poate fi contestată, iar dacă suspendarea va fi păstrată, Halep va fi obligată să restituie câștigurile obținute la US Open 2022.
Ieri, la peste un an de la ultimul meci oficial al Simonei Halep, ITIA a anunțat că dubla campioană de Grand Slam a primit o suspendare de patru ani. Totuși, merită menționat că decizia nu este definitivă, și astfel, Halep, în vârstă de 31 de ani, are posibilitatea să facă apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).
În cazul în care decizia rămâne definitivă, iar decizia nu se va schimba, sportiva noastră va fi obligată să restituie suma câștigată la US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat.
Conform regulamentului WADA, Agenția Mondială Antidoping, atunci când un sportiv este suspendat pentru dopaj, acesta trebuie să restituie orice premiu în bani obținut.
Citește și: Simona Halep dă cărțile pe față despre noul iubit. A vrut ca toată lumea să știe de la ea
Conform comunicatului emis de către reprezentanții Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), un tribunal independent a decis să o suspende pe Simona Halep din competițiile de tenis pentru o perioadă de patru ani.
Astfel, în situația în care această hotărâre va fi menținută, Simona Halep va fi obligată să restituie suma de 80.000 de dolari, cuantumul pe care l-a câștigat la US Open în 2022, conform informațiilor făcute publice în presă.
Pedeapsa impusă Simonei Halep este una dintre cele mai severe. Cu toate acestea, sportiva are opțiunea de a depune o cerere de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne.
Pe de altă parte, în cazul în care decizia rămâne neschimbată, suspendarea Simonei Halep va dura până la data de 6 octombrie 2026, când i se va permite să revină din nou în competiții.
Te poate interesa și:
”ITIA a urmat procedurile corespunzătoare, așa cum am face-o cu orice altă persoană, în conformitate cu Codul Mondial Antidoping, îndeplinindu-ne scopul și responsabilitatea de a susține principiul concurenței loiale, în numele sportului.
Juriul a admis că procedura adecvată a fost urmată în cadrul deciziei scrise. Înțelegem interesul public semnificativ în aceste cazuri și ne menținem angajamentul de a fi cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a declarat Karen Moorhouse, șefa ITIA.