Ce a aflat Dana Săvuică în urma unui test genetic: ”De-atunci am conștientizat că trebuie să merg să mă controlez” VIDEO EXCLUSIV

Dana Săvuică: ”E o predispoziție”

Scris de: Daoud Andra

19 Jun. 2023

Ce a aflat Dana Săvuică în urma unui test genetic: ”De-atunci am conștientizat că trebuie să merg să mă controlez” VIDEO EXCLUSIV

Sănătatea este capitolul care ar trebui să ne preocupe pe toți, dar este și subiectul ediției a 66-a a emisiunii EGO Life. Dana Săvuică și invitata ei, Luciana Indre, discută în seara aceasta despre lupta cu o boală nemiloasă, dar și despre importanța controalelor medicale cu scop de prevenție. Ce a descoperit Dana Săvuică în urma unui test genetic? A devenit conștientă de pericolul care există.

Dana Săvuică, descoperire importantă în urma unui test genetic

Emisiunea EGO Life din această seară are un subiect care le vizează pe toate femeile. Dana Săvuică și invitata sa, Luciana Indre, discută despre sănătate și despre cât de important este să mergem să facem controalele de rutină, dar și să ne ascultăm organismul și, atunci când ne dă anumite semnale, să nu le ignorăm. Prezentatoarea emisiunii povestește că a aflat un lucru important în urma unui test genetic și a devenit conștientă că trebuie să fie foarte atentă pe viitor.

Citește și: Ce a aflat Dana Săvuică, în urma unui control la dermatolog: „Asta este o consecință”. Ce mare greșeală a făcut vedeta în tinerețe VIDEO EXCLUSIV

”Și eu am făcut un test asemănător (n.r. genetic). Culmea, eu în familia mea nu am probleme de acest gen, dar și mie mi-au ieșit niște parametri cu predispoziție spre cancer la sân. Țin minte că am fost, culmea că eu nu am avut probleme, dar  numai faptul că scria acolo, negru pe alb, că e o predispoziție, mai ales după vârsta de 40 de ani, de atunci am conștientizat eu că trebuie să mă controlez, că trebuie să fac aceste ecografii mamare, mamografii, dar până atunci, cred că era inconștiența tinereții. Noi, la 20 de ani ne simțim puternici, ne simțim invincibili, simțim că toată lumea ne aparține.”, povestește Dana Săvuică.

Cum a aflat Luciana Indre că suferă de cancer

La rândul său, Luciana Indre, invitata Danei Săvuică, a povestit cum și-a descoperit boala și cum a reușit să se vindece. Se întâmpla în urmă cu doi ani și, deși făcuse un control de rutină în urmă cu doar câteva săptămâni și totul fusese în regulă, a aflat că are cancer în stadiul al treilea.

”Eu fusesem în luna iunie la controlul anual, nu era absolut nimic, nici măcar un ganglion inflamat. În luna august, în timp ce făceam un duș, la palpare am simțit un nodul și instant am pus mâna pe telefon. Am vrut un control de specialitate, în ziua respectivă l-am și făcut. Mi-a spus că nu am nimic, cel mai probabil un dezechilibru hormonal, să merg liniștită acasă.”, a povestit Luciana Indre, în emisiunea EGO Life.

Citește și: De ce nu a apărut Dana Săvuică la rubrica „bine îmbrăcate”. Chiar ea a recunoscut, pentru ce greșeală a fost taxată de fapt VIDEO EXCLUSIV

”Voiam neapărat să ajung la cea care m-a depistat, la Angelica Chiorean. Îmi doream demult să ajung să fac o emisiune cu ea, cu scop de informare. Și uite că am ajuns în calitate de pacient, asta la trei săptămâni după ce mi s-a spus să merg liniștită acasă. Când a văzut ecografia, se uita la mine, se uita la diagnosticul pus de medicul dinainte și era de-a dreptul șocată. Mi-a zis: trebuie să te gândești la un medic oncolog. A fost momentul în care mi s-a schimbat toată viața.”, a mai povestit aceasta.

Cum a reușit Luciana Indre să se vindece și cât de important a fost psihicul în tot acest proces puteți afla urmărind emisiunea EGO Life de luni, 19 iunie. Aceasta se difuzează pe www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și canalul nostru de YouTube, începând cu ora 21:00.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *