Costin Giurgea, prezentatorul emisiunii „Superspeed”, a fost pasionat de mașini încă de mic, deși experiențele lui din adolescență nu au fost printre cele mai plăcute. În momentul de față se declară calm la volanul mașinii și mult mai stăpân pe situație, asta și pentru că de-a lungul timpului a condus tot soiul de autoturisme, însă nu la fel de conștient era și în adolescență. Costin Giurgea a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că, într-un an de Paște, a furat mașina tatălui său și a adus-o acasă plină de zgârieturi.
EGO.ro: Urmează să sărbătorim Paștele. Cum te raportezi la această sărbătoare?
Costin Giurgea: Ca orice român care se respectă, de Paște mă gândesc doar la familie, la primăvară și la timp liber. Dacă ajung la toate astea cu motocicleta, cu atât mai bine.
Cum arătau sărbătorile de Paște în copilărie?
Erau senine și calde atât zilele, cât și nopțile. Singura diferență era că nopțile erau și cu multă îndrăgosteală, prostii și dormit pe dealuri.
Ce tradiții obișnuiau să fie respectate la voi în familie și pe care dintre ele le-ai păstrat și astăzi?
Lumânări la morminte, slujbele la biserică și mesele în familie. Chiar dacă nu mai stau la slujbă, asta nu înseamnă că sunt nedus la biserică, ci doar că acum sunt dus prin alte părți.
Ne poți povesti despre o amintire de Paște, care ți-a rămas întipărită în suflet?
Am „furat” mașina tatălui meu și am făcut off-road cu ea pe dealuri ca să-mi duc verișoara să se întâlnească cu prietenul ei. La întoarcere, a doua zi, am văzut că zgâriasem mașina pe dedesubt și mi-am asumat răspunderea foarte curajos, întrebându-l pe tata unde a lovit mașina.
Cine pregătește toate bucatele specifice sărbătorilor de Paște la voi în familie?
Mama, desigur. E șefa rețetelor și se ocupă de la cap la coadă să nu treacă zilele acestea festive fără să te gândești pe ascuns că îți trebuie un Triferment.
Ce nu poate lipsi de pe masa de Paște?
Drobul și ciorba de miel.
Cu toții știm că Moș Nicolae aduce cadouri copiilor în noaptea de 5 decembrie, iar Moș Crăciun în noaptea de 24 decembrie. Primeai cadouri și de la iepurașul de Paște?
Iepurașul cred că a fost mai degrabă o invenție cu iz vestic și post revoluționar la noi în familie, dar e drept că în copilărie cred că primeam măcar niște haine noi.
Cine pornește în goana după cadouri la voi în familie?
Nu e goană, cred că e mai degrabă concurs de cine face „roast” mai bun.