Ce adaugă gospodarii de la țară în must ca să rămână dulce tot anul. Metoda simplă care funcționează de minune

Gustul rămâne intact.
Ce adaugă gospodarii de la țară în must ca să rămână dulce tot anul. Metoda simplă care funcționează de minune

În această perioadă a anului, în multe regiuni din țară, se află în desfășurare pregătirile pentru una dintre băuturile preferate ale românilor. Astfel, Irina Loghin ne dezvăluie un secret puțin cunoscut pentru a face mustul să rămână dulce pe tot parcursul iernii, iar astfel vă garantăm că vă puteți bucura de această licoare plină de beneficii o perioadă mai îndelungată.

Mustul conține vitamine

În primele zile de toamnă, în multe regiuni din România, agitația este la cote înalte. Aceasta este perioada în care oamenii se ocupă de pregătirea murăturilor, pregătesc borcanele cu zacuscă, bulion, gem, compot, dulceață, dar și alte conserve pentru iarnă.

De asemenea, se recoltează strugurii pentru a obține mustul, o băutură naturală obținută din fructele de sezon, care reprezintă prima etapă a procesului de producție a vinului. Acest suc din struguri este o sursă valoroasă de săruri minerale și conține o bogată cantitate de vitamine, precum A, B1, B2, și fructoză.

Citește și: Poți să conduci dacă ai băut must? Detaliul important pe care trebuie să-l știe șoferii

Cum păstrezi gustul mustului intact

Ei bine, chiar dacă este o băutură extrem de delicioasă întâmpinăm și o provocare asociată cu mustul, deoarece acesta are tendința de a fermenta rapid, ceea ce înseamnă că nu poate fi păstrat pentru perioade lungi de timp.

Cu toate acestea, există o metodă ingenioasă pentru a evita această problemă, iar secretul a fost dezvăluit de celebra Irina Loghin. Pe o platformă de socializare. Așa că apreciata artistă a dezvăluit trucul pe care îl utilizează chiar ea în această perioadă a anului.

Ce adaugă gospodarii de la țară în must ca să rămână dulce tot anul
Must

Pentru a face mustul să rămână dulce pe toată durata iernii, Irina Loghin susține că secretul constă în adăugarea de hrean, deoarece această rădăcină are capacitatea de a opri procesul de fermentare, permițându-vă să vă bucurați de gustul său minunat timp de cel puțin un an.

Vezi și: De ce se pune aspirină în mustul de struguri. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodar, e de mare ajutor

„Dragii mei, în ciuda vremii de afară, să nu uităm că și toamna are frumusețea și bogăția ei! Pentru cei care m-ați întrebat cum să „tăiați” mustul, astfel încât să nu mai fermenteze – la un litru de must adăugați hrean ras, cam cât luați între degete. Mustul rămâne așa cum este pentru cel puțin un an”, a explicat Irina Loghin.

Mustul trebuie consumat cu moderație

Cu toate că mustul este o băutură delicioasă, nu este potrivit pentru toată lumea. Din cauza conținutului său bogat în calorii, ar trebui să fie evitat de către persoanele aflate în proces de dietă sau de cei care suferă de diabet.

„Cantitatea de zahăr pe care o conțin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, a explicat nutriționistul Corina Zugravu.

Te poate interesa și: Ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze. Rețeta gospodarilor de la țară are un ingredient secret

De asemenea, dr. Gheorghe Mencinicopschi ne recomanda să consumăm strugurii întregi, cu tot cu sâmburi și să evităm consumul lor sub formă de must din cauza încărcăturii glicemice.

„Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali. Învăţaţi copiii să îi consume cu tot cu sâmburi”, a fost sfatul profesorului Mencinicopschi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *