Ce adaugă la final gospodinele din Transilvania în borcanele cu vinete. Garantat țin toată iarna și nu prind mucegai

Iată ce trebuie să faci.
Ce adaugă la final gospodinele din Transilvania în borcanele cu vinete. Garantat țin toată iarna și nu prind mucegai

În regiunea Transilvania, multe gospodine au dezvoltat tehnici tradiționale pentru a conserva vinetele astfel încât să le poată savura pe tot parcursul iernii, evitând mucegaiul și alte probleme de depozitare. Află ce trebuie să faci pentru a obține și tu aceste rezultate uimitoare.

Cum previ apariția mucegaiului

Vinetele conservate în borcane sunt o adevărată delicatesă, o gustare versatilă care poate fi savurată pe tot parcursul anului. Această metodă tradițională de conservare a vinetelor ne permite să le păstrăm aroma și gustul unic chiar și în sezonul rece, când legumele proaspete nu mai sunt la îndemână.

Ce adaugă la final gospodinele din Transilvania în borcanele cu vinete
Vinete coapte la borcan

Astfel, atunci când pui vinetele la conservă, evitarea mucegaiului este crucială pentru a te asigura că acestea rămân proaspete și sigure pentru consum pe termen lung.

Așa că tot ce trebuie să faci este să te asiguri că folosești cantitatea potrivită de ulei, deoarece el poate crea un strat protector deasupra legumelor, prevenind contactul cu aerul, ceea ce poate duce la dezvoltarea mucegaiului.

Citește și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • ulei pentru sigilarea borcanelor

Vezi și: Cât timp se țin vinetele coapte la congelator, de fapt. Multe persoane fac greșeala

Cum pregătești vinetele coapte la borcan

  • Poți alege să le coci pe grătar, în cuptor, pe plită sau într-o tigaie grill pe aragaz.
  • După coacere, lasă-le să se răcească și apoi curăță-le cu mare grijă.
  • Așează vinetele curățate într-o sită de plastic, amplasată peste un castron mare și lasă-le să se scurgă timp de câteva ore sau chiar peste noapte.
  • Folosind un satâr de lemn sau plastic, toacă vinetele și amestecă-le cu cantitatea de sare specificată în rețetă.
  • Așează vinetele coapte în borcane și toarnă un strat de ulei deasupra vinetelor, deoarece acesta va crea o barieră împotriva aerului și va preveni mucegaiul.

Te poate interesa și: Cât timp se țin vinetele la scurs, după coacere. Secretul pentru o salată de vinete perfectă

  • Acoperă borcanele cu capace și închide-le bine.
  • Pune borcanele într-o cratiță mare cu apă și începe să le încălzești. Borcanele cu vinete coapte se sterilizează timp de 20-25 de minute de la începutul fierberii apei.
  • Scoate borcanele din apă și învelește-le în prosoape sau paturi pentru a permite răcirea lentă până a două zi.
  • Depozitează borcanele cu vinete coapte în cămară. Apoi, le poți folosi în sezonul rece pentru salata de vinete sau diverse preparate, cum ar fi drob sau mâncăruri cu ardei copt și vinete coapte.
  • Acești pași asigură conservarea vinetelor într-un mod sigur și delicios pentru a le putea savura mai târziu, în timpul sezonului rece.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *