Ce ascunde nevoia de control, de fapt. 5 semne care arată că ai depășit limita

Ce probleme trădează dorința de a fi în control.
Ce ascunde nevoia de control, de fapt. 5 semne care arată că ai depășit limita

Ce ascunde nevoia de control, de fapt. Este de înțeles să vrei să deții controlul asupra vieții tale și există un nivel sănătos pe care trebuie să-l păstrăm cu toții pentru a ne urmări obiectivele. Cu toate acestea, dacă ai ajuns într-un punct în care te întrebi dacă ai tendința de a controla în exces, probabil că ai depășit limita sănătoasă. Când nevoia de control devine excesivă, poate provoca mai mult rău decât bine relațiilor și sentimentului general de bunăstare.

Ce ascunde nevoia de control, de fapt

Oricine poate avea tendința de control excesiv, inclusiv prietenii sau membrii familiei. De obicei, dorința de a controla altă persoană vine din faptul că nu te simți suficient de sigură pe tine. De aceea, trebuie să-ți exerciți controlul asupra celuilalt. 5 semne care arată că ai probleme legate de această obsesie.

1. Dorința de a controla relația

Dorința de control într-o relație se reflectă foarte ușor în comportament. Când vrei să ai controlul tuturor deciziilor din relație, acest lucru poate include totul. De la încercarea de a decide unde poate călători celălalt, unde iese să mănânce sau cine îi sunt prietenii. Acest lucru nu poate aduce nimic bun și nu poate garanta durabilitatea unei relații.

Ce ascunde nevoia de control
Discuții în contradictoriu în cuplu

2. Dorința de a primii garanții

Nu este nimic în neregulă în a schimba mesaje din când în când, cu iubitul tău. Dar dacă ai nevoie constant de garanția celuilalt prin poze și mesaje, acestea sunt semne nesănătoase de control. De exemplu, dacă partenerul tău iese în oraș cu prietenii și tu continui să trimiți mesaje, acest lucru poate provoca certuri. „Unde ești?”,  „Cu cine ești acolo?”,” Trimite-mi o poză ca să văd unde ești”, sunt semne că ai tendința de a controla în exces.

3. Izolarea de prieteni și de familie

Izolarea poate fi incredibil de periculoasă într-o relație. Dacă descoperi că ai tendința de a-l distanța pe celălalt de cei dragi, ai un comportament nepotrivit. Este important să faci un pas înapoi pentru a-ți evalua comportamentul și pentru a aborda altfel această nesiguranță. În plus, izolarea partenerului tău ar putea trăda și altă dorință. Poate nu vrei ca partenerul tău să se concentreze pe celelalte relații ale lui, fie ele de natură profesională sau personală.

4. Întotdeauna vrei să știi unde este

Dacă simți mereu nevoia să știi exact unde se află partenerul tău în orice moment, acesta este un alt semn că există o problemă de control. De asemena, poate fi vorba de lipsa de încredere în propria persoană. Ai putea crede că îți ascunde ceva sau că te minte în alt mod. Totuși, recunoașterea faptului că ai o problemă cu controlul și că dorești să corectezi acest lucru, poate face o mare diferență.

5. Te uiți prin telefonul lui sau pe conturile rețelelor sociale

Oamenii care vor să controleze totul, își verifică adesea partenerii prin apeluri telefonice sau prin intermediul rețelelor sociale. Să te uiți prin telefonul partenerului tău sau prin conturile de pe rețelele sociale fără a cere permisiunea celuilalt, nu este în regulă. Acest comportament poate fi legat, cu siguranță, de nevoia de a deține controlul mereu. S-ar putea să ai de-a face și cu gelozia, care te face să fii nesigură.

Pentru început recunoaște aceste probleme, apoi încearcă să descoperi sursa lor și felul în care le-ai putea trata. Doar așa vei reuși să construiești o legătură sănătoasă și de durată.

Citește și semne care arată că un bărbat este extrem de gelos și obsedat de control

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *