Ce avere impresionantă are ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Deține proprietăți de milioane, conform declarației sale de avere

Iată ce avere impresionantă are ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!

După ce a sfidat public normele sanitare impuse de pandemia de COVID-19, ÎPS Teodosie a revenit, din nou, în centrul atenției mass-media. De data aceasta, Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de Direcția Națională Anticorupție de cumpărare de influență. Însă, până se va hotărî dacă este sau nu vinovat, hai să aflăm ce avere impresionantă are controversatul membru al Bisericii Ortodoxe Române!

Ce scrie în ultima declarație de avere a lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

S-a aflat! Ce avere are ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului? Ei bine, potrivit datelor care apar în ultima sa declarație de avere completată în anul 2020, membrul Bisericii Ortodoxe Române deține unul dintre cele mai cochete complexuri bisericești din țara noastră.

Este vorba despre complexul de la Dorna Arini. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 20 de hectare și este finanțat, aproape în totalitate, de fonduri alocate de Guvern, potrivit celor de la alephnews.ro. Complexul este alcătuit dintr-o biserică, un hotel de trei stele, spații de producție, restaurant, sală de conferințe, dar și o bază de tratament balnear.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se poate lăuda cu proprietăți de milioane

În anul 2010, mănăstirea din Arini i-a cedat lui ÎPS Teodosie un hotel, două locuințe și 19 hectare de teren. Arhiepiscopul Tomisului deține funcția de director al școlii doctorale de teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Între 2017 și 2020, el a completat mai multe declarații de avere, în care apar diverse terenuri declarate. În plus, se poate observa că veniturile Arhiepiscopului Tomisului au crescut aproape de la an la an. În schimb, în declarația de avere din anul 2016, acesta nu figura cu nimic.

Citește și Cum îl cheamă de fapt pe ÎPS Teodosie. Mulți se amuză când află care este adevăratul lui nume!

Câți bani câștigă, anual, ÎPS Teodosie ca arhiepiscop

În 2016, ÎPS Teodosie câștiga 116.894 de lei ca arhiepiscop. Concret, acesta avea o leafă de circa 9.741 de lei pe lună. Însă, Arhiepiscopul Tomisului mai încasa și un salariu de aproximativ 12.509 lei pe lună de la Facultatea de Teologie.

În 2018 și 2019, veniturile sale sunt asemănătoare, dar apar câteva proprietăți. Este vorba despre un teren intravilan la Techirghiol, obținut în 2014, prin donație, de 700 de metri pătrați, dar și de un teren pășune la Vatra Dornei, de 2.6 hectare, obținut prin cumpărare, unde nu menționează anul dobândirii.

În ultima declarație de avere, completată în urmă cu trei ani, ÎPS Teodosie figurează cu un cont bancar de 39.435 de euro și unul de 78.485 de lei. În plus, veniturile sale sunt mult mai mari.

Astfel, apar 158.019 de lei primiți de la Universitatea Ovidius, adică Arhiepiscopul Tomisului încasa un salariu lunar de circa 13.168 de lei. De asemenea, Înaltul apare și cu 176.304 lei primiți de la Arhiepiscopia Tomisului, adică acesta câștiga o leafă de aproximativ 14.692 de lei pe lună.

Prin urmare, ÎPS Teodosie avea în acea perioadă, doar din activitățile desfășurate ca arhiepiscop, un venit apropiat de cel obținut de președintele Klaus Iohannis.

Citește și Ce avere impresionantă are Cătălin Botezatu. Designerul a împlinit 57 de ani, ținuta purtată a atras toate privirile!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *