Epilarea cu laser a devenit extrem de populară în ultima perioadă, mai ales pentru că multe persoane își doresc să scape de firele de păr inestetice. Cu toate acestea, îngrijirea este esențială pentru un efect de durată. Numeroase femei fac greșeli colosale după o ședință cu un specialist. În exclusivitate pentru Ego.ro, specialista Carmen Crăciun ne-a dezvăluit ce beneficii are epilarea cu laser.
Carmen Crăciun activează în acest domeniu din 2014, ocupându-se de toate metodele. Specialista a vorbit cu Ego.ro despre beneficiile pe care le are epilarea cu laser. În principiu, multe femei care se luptă cu foliculita găsesc alinare cu ajutorul specialiștilor.
„Unele cliente pornesc cu o falsă așteptare că după cele 6-8 ședințe părul nu o să mai crească. Noi vrem să oferim transparență totală, astfel că le explicăm că rezultatul după tratament trebuie să fie menținut. Epilarea cu laser tratează foliculita, cam aceasta este marea problemă a femeilor și fetelor de foarte mulți ani. De asemenea, scăpăm de firul de păr, pielea devine mai fină, ținând cont că laserul stimulează producția de colagen în general. Se vindecă ușor și unele pete apărute în urma foliculitei, deși rolul laserului nu este de a le trata”, ne-a explicat Carmen Crăciun, specialist în epilarea cu laser.
Există anumite reguli pe care toate femeile ar trebui să le respecte înainte de a merge la o ședință de epilare cu laser. Specialista a explicat că nu este bine ca o clientă să se expună la soare sau să folosească creme autobronzante pentru a nu exista probleme:
„Trebuie să treacă 3 săptămâni de la ultima smulgere, fie că vorbim de pensetă, ceară, aparat. În acest timp ne putem epila cu lama, cu crema depilatoare sau pur și simplu putem lăsa părul să crească. Lumina laserului trebuie să ajungă la rădăcina firului de păr, dacă noi o smulgem, practic ședința de epilare este degeaba. Nu trebuie să ne expunem la soare cu două săptămâni înainte de ședință, nu folosim creme autobronzante sau medicamente cu antibiotic, nu facem scrub-uri în ziua cu tratamentul cu laser. Acestea sunt doar câteva dintre recomandări, lista poate continua”.
Carmen Crăciun atrage atenția asupra unor lucruri esențiale. Aceasta ne-a explicat că toate femeile care apelează la epilarea cu laser nu ar trebui să meargă la sală după o ședință. De asemenea, expunerea la soare este interzisă. Același lucru este valabil și pentru masaj sau înot:
„Nu este bine să meargă la sală, la masaj sau înot. Baia fierbinte este exclusă timp de 24/48 de ore. Evident, nu putem merge la soare sau solar timp de 5-7 zile”.
Totuși, deși regulile sunt unele clare, nu toate clientele ajung să le respecte. Multe trebuie să ceară sfatul specialistului după ce își dau seama că întâmpină probleme. Carmen Crăciun a explicat că, în cazul în care apar iritații, se poate recurge la creme:
„Știți cum fac copiii atunci când le spunem să nu pună mâna într-un loc periculos? Așa procedează și clientele. Noi le explicăm că nu pot să facă o baie fierbinte sau să aplice un scrub după ședința cu laser pentru că se ia un strat din epidermă atunci când se folosește lama, astfel că pielea se irită. Clienta merge acasă și ne anunță după 6 zile că au apărut semne, iar noi aflăm că a folosit scrub. De asemenea, multe merg la solar, iar aici pot apărea pete și pielea se poate albi în unele zone. În aceste cazuri, se recomandă creme locale pentru a scăpa de anumite senzații. Este important să respecte ce li s-a explicat, să fie atente pentru a nu amplifica situația”.
În același timp, specialista a punctat că epilarea cu laser are beneficii, ținând cont că stimulează producția de colagen. Numeroase persoane sunt sceptice cu privire la această metodă, însă ea nu duce la probleme, ci din contră:
„Epilarea nu duce la probleme. Lumina de la laser nu ajunge până în hipoderm, ea practic merge până la rădăcina firului de păr, nu are legătură cu limfa sau vasele de sânge, nu vede nici măcar alunițele. El are doar beneficii. Totuși, nu există studii cu privire la femeile însărcinate sau la cele care alăptează. Laserul nu afectează pielea, ci stimulează producția de colagen”.
Nu doar femeile sunt atrase de această metodă, ci și bărbații, ținând cont că în unele domenii mulți își doresc să scape de firele de păr. Totuși, există câteva diferențe, astfel că reprezentanții sexului puternic sunt nevoiți să meargă la mai multe ședințe.
„Există centre care au epilare unisex, există bărbați care apelează la epilare, dar în mare parte sunt sportivi, care sunt deranjați de păr pentru că îi irită. Urmează și cei care fac modelling sau cei care vor un contur mai pronunțat la barbă. Există diferențe între femei și bărbați la nivel de păr. Ei au un anumit nivel de testosteron în organism, astfel că se recomandă mai multe ședințe. Mai mult, sensibilitatea este mai ridicată, astfel că pe ei îi doare mai tare”, a mai adăugat aceasta.