Pastele carbonara sunt una dintre cele mai apetisante, calorice și sățioase rețete de paste din bucătăria italiană. Pastele gătite al dente , finețea sosului de ou și aroma intensă a brânzei pecorino și pancetta crocantă, cu siguranță sunt unele dintre cele mai gustoase rețete de paste. Rețeta originară de paste carbonara, nu conține smântână, bacon afumat sau cașcaval. Desigur, că rețeta se poate reinterpreta și se pot prepara paste cu aceste produse, dar nu se vor numi paste carbonara.
Rețeta originală folosește ingrediente specifice italiene, precum șunca pancetta sau guanciale, brânză pecorino sau parmezan. Citește în rândurile următoare cum poți prepara, în numai 10 minute, rețeta originală de paste carbonara.
Rețeta de paste carbonara constă într-un sos simplu și delicios, obținut prin amestecarea ouălor crude cu brânza rasă, pancetta sau guanciale prăjită și paste fierte al dente.
Ingredientele specifice folosite în prepararea pastelor carbonara:
Brânza Pecorino
Brânza Pecorino este o brânză specifică italiană, fabricată din lapte de oaie. Numele „pecorino” provine de la cuvântul italian „pecora”, care înseamnă oaie. Această brânză are o tradiție îndelungată în Italia și este apreciată pentru gustul său pronunțat și sărat. Există mai multe tipuri de brânză Pecorino, cele mai cunoscute fiind Pecorino Romano și Pecorino Sardo. Pecorino Romano este mai sărat și mai intens în gust, iar Pecorino Sardo are o aromă mai delicată și mai dulce. Cantitatea potrivită de brânză este esențială pentru a obține sosul cremos al pastelor carbonara – ai nevoie de aproximativ 25-30 de grame per gălbenuș.
Șuncă guanciale
Guanciale este un tip de carne crud uscată, provenită din obrazul de porc. Este un ingredient specific italian și conferă pastelor carbonara un gust distinct și autentic. Guanciale-ul este de obicei mai sărat decât pancetta sau baconul, așa că este posibil să nu mai fie necesară adăugarea de sare suplimentară în sos. Asigură-te că șunca guanciale este prăjită bine, înainte de a adăuga pastele și sosul de ou și brânză.
Iată cum poți pregăti rețeta originală de paste carbonara:
Ingrediente:
Rețeta originală de paste carbonara constă într-un sos simplu și delicios, obținut prin amestecarea ouălor, brânzei, pancettei sau baconului și piperului negru. Iată cum poți pregăti rețeta originală de paste carbonara:
Ingrediente:
Vezi și Lasagna cu ragu bolognese și sos bechamel. Cum alegem corect carnea și cum se prepară sosul
Preparare: