Ce carne se mănâncă de Revelion, pentru a avea noroc anul care vine. Atunci când vine vorba de masa de Revelion, primul gând este că oricine poate mânca orice. Mai ales că postul Crăciunului a durat 40 e zile, până în Ajun, și sunt mulți cei care au avut interzis la anumite alimente. Însă, în realitate există câteva tradiți și obiceiuri pentru noaptea dintre ani.
Pe măsură ce temperaturile scad în sezonul rece, proprietarii de plante de apartament se confruntă adesea cu o întrebare importantă: care dintre plantele lor pot…
Planificarea unui concediu de vară poate fi o adevărată provocare, mai ales când încercăm să găsim echilibrul între buget, preferințele de destinație și disponibilitatea locurilor.…
De asemenea, în noaptea de Revelion se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul și să ne rezolvăm problemele mai ușor.
Peștele este bogat în Omega 3, 6 şi 9 şi are câteva minerale importante. Cea mai norocoasă combinaţie pentru noaptea de Revelion este să fim atenţi ce punem în farfurie şi să combinăm partea de hrană gătită, carne albă sau fără, cu slate crude şi prospete, după cum recomandă specialiștii.
Cu privire la desert, majoritatea bucătarilor pregătesc pentru noaptea de Revelion plăcintele cu răvaşe Este vorba de acea plăcintă care vine dintr-o lume balcanică, iar la noi, în sudul țării pune micile bilețele între foile placinții sau bani de argint, pentru a afla ce-i este menit fiecăruia.
Un lucru foarte important este ca în noaptea de Revelion să consumați multe fructe, mere și struguri, în special. Potrivit superstițiilor acestea aduc un an îmbelșugat.
Beneficiile cărnii de curcan
Carnea de curcan este o sursă bogată de proteine. 100 de grame de carne de curcan conține 29 de grame de proteină care îndeplinește aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată.
Previne cancerul. Seleniu este un tip de antioxidant care ajută la prevenirea cancerului.
Seleniul are puterea de a proteja corpul uman de contaminanți, cum ar fi argintul, mercurul, cadmiul și alte elemente dăunătoare.
Antioxidanții prezenți în carnea de curcan ajută la prevenirea deteriorării celulelor din cauza radicalilor liberi.
Consumul de carne de curcan promovează un aspect îmbunătățit al pielii și a părului.
Carnea de curcan promovează producția de colagen atunci când se combină cu vitamina C
Carnea de curcan conține mai puțină grăsime. De aceea este una dintre cele mai preferate, chiar dacă aceast carne costă mai mult decât cea de pui sau porc.
O porție de carne de curcan, fără piele, conține doar 1 gram de grăsime.
Conținutul redus de grăsimi și conținutul ridicat de proteine din carnea de curcan contribuie la creșterea masei musculare și la creșterea performanței generale.
Carnea de curcan conține calciu, magneziu, proteine și vitamina D
Pieptul de curcan conține o cantitate considerabilă de fier. Fierul este esențial pentru producerea sângelui și pentru producerea de energie.