Ce carne se pune la supa de găluște, de fapt. Doar așa iese gustoasă și consistentă, puțini știu secretul

Alegerea ta va face diferența
Ce carne se pune la supa de găluște, de fapt. Doar așa iese gustoasă și consistentă, puțini știu secretul

Nu puțini sunt cei care adoră supa cu găluște, însă există, printre aceștia, persoane care nu știu ce carne se pune la un astfel de preparat. Noi venim în ajutorul tuturor celor ce se află într-o astfel de situație. Alegerea cărnii poate determina reușita preparatului tău, așa că citește cu atenție rândurile următoare.

Carnea potrivită pentru supa cu găluște

Ca să faci o supă cu găluște și carne ai nevoie de câteva ingrediente ușor de procurat, naturale și cu gust desăvârșit. Toate acestea vor aroma preparatul tău cum nu se poate mai bine.

Pentru supă:

  • 500 g piept de pui cu tot cu os (piept, spate, aripi, gât)
  • 2 morcovi tăiați în două
  • 2-3 morcovi tăiați rondele
  • 1 ceapă mijlocie tăiată în două
  • 1 legătură de patrunjel
  • 1 telină tăiată în 2-3 bucăți
  • 1/2 ardei roșu tăiat mărunt
  • 1/2 ardei verde tăiat mărunt
  • 1 lingură vegeta
  • 2-3 foi de dafin
  • sare și piper

Pentru găluște:

  • 1 ou mare
  • 60 g griș
  • 1 linguriță ulei
  • sare
  • piper

Cum faci cea mai bună supă cu găluște

Pentru a da supei consistență și gust, va trebui să folosești carne de pui cu os. Spală bine carnea și pune-o la fiert în apă cu sare. Focul trebuie să fie mediu până când apa din oală se înfierbântă fară a da în clocot, apoi se reduce la minimum. Cu o lingură sau o spumieră se adună spuma formată la suprafață de câteva ori până nu se mai formează. Se adaugă legumele tăiate în două, foile de dafin, boabele de cardamom și se continuă fierberea la foc foarte mic, până când carnea și legumele sunt bine fierte. Carnea de pui scoasă din zeamă va fi pusă deoparte până este aproape gata supa. Legumele scoase se pot folosi la supă.

În altă oală strecoară lichidul și pune ardeiul roșu și verde tăiat cuburi, morcovul tăiat rondele și puțină sare după gust. Pune din nou la fiert la foc mic și ocupă-te de găluște. Bate oul și uleiul cu furculița până când se formează puțină spumă la suprafață, apoi adaugă puțină sare, puțin piper și grișul în fir subțire, în timp ce amesteci mereu. Vei obține o pastă pe care o vei lăsa să se odihnească timp de 10-15 minute la temperatura camerei, astfel încât grișul să fie bine absorbit, obținându-se o pastă consistentă.

Cât legumele fierb, poți începe să formezi găluștele. Înmoaie o linguriță în supă și ia repetat cantități mici din aluat pe care să le lași să cadă în supa care fierbe. Nu se iau cantități prea mari din aluat, pentru că găluștele cresc foarte mult la fiert. Dupa ce termini compoziția de găluște, adaugă 1-2 pahare de apă fierbinte, o lingură de vegeta și carnea de pui. Mai lasă să fiarba 5-7 min la foc mic, apoi oprește focul și adaugă puțin patrunjel verde tocat mărunt și acoperă oala cu un capac. Las-o în repaus timp de 10 minute, timp în care găluștele se vor umfla și vor fi foarte pufoase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *