Bomboanele de ciocolată sunt la mare căutare în general pentru a fi oferite drept cadou. Având în vedere că urmează 8 martie, ziua internațională a femeii, multe persoane vor căuta cutii cu bomboane, care mai de care mai frumoase, pentru a le oferi cadou. Ce conțin de fapt bomboanele de ciocolată din supermarketuri? Specialiștii au întocmit lista cu ingrediente.
Conform Directivei 2000/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 iunie 2000 privind produsele din cacao și din ciocolată destinate consumului uman, în cazul ciocolatei, există minimum 43% din totalul de cacao în substanță solidă uscată, inclusiv minimum 26% unt de cacao. În cazul ciocolatei cu lapte există minimum 30% din totalul de cacao solidă uscată și minimum 18% lapte în substanță solidă uscată obținut prin deshidratarea parțială sau totală a laptelui integral, lapte semi sau total smântânit, frișcă, sau din frișcă parțial sau total deshidratată, grăsime de lapte sau unt, inclusiv minimum 4,5 % grăsime din lapte.
Conform specialiștilor, din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, acești variază între 0 și 10, conform următorului grafic:
– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari
– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari
– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari
– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari
– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari
– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari
– 12% din produse au 4 aditivi alimentari
– 12% din produse au 3 aditivi alimentari
– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari
– 48% din produse au un aditiv alimentari
Citește și – De ce să nu ții niciodată ciocolata în frigider. Puțină lume știe asta
Toate produsele alimentare care au facut parte din acest studiu conțin lecitină (E 322). Apoi, 25,39% dintre produsele studiate au avut în componența lor Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476). 18,25% au avut în componență acid citric (E 330).
Din toate tipurile de bomboabe de ciocolată care au făcut parte la acest studiu s-a descoperită că:
– 70.63% au ca prim ingredient zahărul;
– 7.93% au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
– 5.55% au ca prim ingredient siropul de glucoză
– 5.55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale
– 4.76% au ca prim ingredient masă de cacao
– 2.38% au ca prim ingredient cremă de praline/ cremă cu aromă
Restul produsele au ca prim ingredient nucă de cocos, fructe confiate, ouă sau lichior.