Ce conțin de fapt bomboanele de ciocolată din supermarketuri. Adevăratele ingrediente, specialiștii au întocmit lista

Câte E-uri se regăsesc în aceste bomboane
Ce conțin de fapt bomboanele de ciocolată din supermarketuri. Adevăratele ingrediente, specialiștii au întocmit lista

Bomboanele de ciocolată sunt la mare căutare în general pentru a fi oferite drept cadou. Având în vedere că urmează 8 martie, ziua internațională a femeii, multe persoane vor căuta cutii cu bomboane, care mai de care mai frumoase, pentru a le oferi cadou. Ce conțin de fapt bomboanele de ciocolată din supermarketuri? Specialiștii au întocmit lista cu ingrediente.

Ce conține ciocolata fie că este cu lapte, fie simplă

Conform Directivei 2000/36/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 iunie 2000 privind produsele din cacao și din ciocolată destinate consumului uman, în cazul ciocolatei, există minimum 43% din totalul de cacao în substanță solidă uscată, inclusiv minimum 26% unt de cacao. În cazul ciocolatei cu lapte există minimum 30% din totalul de cacao solidă uscată și minimum 18% lapte în substanță solidă uscată obținut prin deshidratarea parțială sau totală a laptelui integral, lapte semi sau total smântânit, frișcă, sau din frișcă parțial sau total deshidratată, grăsime de lapte sau unt, inclusiv minimum 4,5 % grăsime din lapte.

Cât la sută din bomboanele de ciocolată conțin aditivi alimentari

Conform specialiștilor, din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, acești variază între 0 și 10, conform următorului grafic:
– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari
– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari
– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari
– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari
– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari
– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari
– 12% din produse au 4 aditivi alimentari
– 12% din produse au 3 aditivi alimentari
– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari
– 48% din produse au un aditiv alimentari

Citește și – De ce să nu ții niciodată ciocolata în frigider. Puțină lume știe asta

Ce tipuri de aditivi alimentari se găsesc în bomboanele de ciocolată

Toate produsele alimentare care au facut parte din acest studiu conțin lecitină (E 322). Apoi, 25,39% dintre produsele studiate au avut în componența lor Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476). 18,25% au avut în componență acid citric (E 330).

Ce ingrediente se regăsesc predominant în bomboanele de ciocolată

Din toate tipurile de bomboabe de ciocolată care au făcut parte la acest studiu s-a descoperită că:

– 70.63% au ca prim ingredient zahărul;
– 7.93% au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
– 5.55% au ca prim ingredient siropul de glucoză
– 5.55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale
– 4.76% au ca prim ingredient masă de cacao
– 2.38% au ca prim ingredient cremă de praline/ cremă cu aromă

Restul produsele au ca prim ingredient nucă de cocos, fructe confiate, ouă sau lichior.

Alte informații despre bomboanele de ciocolată:

  • 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao. Aceasta variază între 82% – 23%
  • Valoarea energetică a bomboanelor variază între între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs
  • Cantitatea de grăsimi variază între 7,2g și 53g raportată la 100 grame de produs
  • Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4,3g și 40 g raportată la 100 grame de produs
  • Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67,7g raportata la 100 grame de produs

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *