Ce conține bulionul din supermarket. Nu o să mai vrei să-l pui în mâncare

Din ce este făcut, de fapt, bulionul din supermarket
Ce conține bulionul din supermarket. Nu o să mai vrei să-l pui în mâncare

Bulionul este nelipsit din bucătăria oricărei gospodine. El este folosit la prepararea ciorbelor, a fripturilor sau a sosurilor, dar știi ce conține, de fapt, acest produs extrem de popular din supermarket? Cu siguranță vei rămâne fără cuvinte atunci când vei afla. Iată lista cu ingrediente!

Din ce este făcut, de fapt, bulionul pe care-l cumperi din supermarket

Indiferent că te pregătești să faci o friptură la cuptor sau o ciorbă delicioasă, cu care să-ți impresionezi familia sau prietenii, vei avea nevoie de bulion.

Dacă nu ai rude la țară care să ți-l facă, atunci trebuie să-l achiziționezi din supermarket și, cu siguranță, nu ai obiceiul de a te uita din ce este făcut, de fapt, acest produs care dă gust și culoare mâncărurilor.

Nu te mai uita acum, fiindcă îți spunem noi. Recent, specialiștii au analizat 70 de cutii de bulion și au aflat că acestea conțineau un ingredient suspect, care nici măcar nu era trecut pe etichetă.

”78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienţa necunoscută, diluat cu apă până la obţinerea tipului de bulion sau pastă de tomate dorită a fi comercializată.”, au transmis reprezentanții APC.

De asemenea, experții au mai descoperit că 52% din tomatele în conservă conțin acid citric, iar 11% dintre produsele analizate conțin chiar și sare iodată.

Citește și Când trebuie să pui conservantul în bulion, de fapt. Greșeala care strică tot gustul!

APC, campanie de informare și educare a consumatorilor cu privire la etichetele produselor din supermarketuri

Asociația Pro Consumatori (APC) informează românii că a demarat o campanie de informare și educare privind etichetele produselor din supermarketurile din țara noastră.

”Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să atragă atenția consumatorilor, cât și autorităților statului român cu privire la procesul de denaturare legală/ilegală a multor produse tradiționale, astfel încât acestea să întreprindă măsurile legale care se impun pentru a stopa acest proces și pentru a susține financiar și logistic campaniile de educare și informare a consumatorilor întreprinse de către singura organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC).”

Conform Ordinului nr. 362/2002 emis de Ministerul Agriculturii, bulionul și pasta de tomate sunt produse obținute prin zdrobirea și strecurarea tomatelor, la care se poate adăuga sare sau zahăr, urmate de concentrarea prin fierbere a sucului obținut, până la consistența de bulion sau pastă.

Cele mai bune mărci de pastă de tomate sunt: Angelis din Republica Moldova și Gaton din Italia. Acestea sunt urmate de Panzani  din Spania, Giana din Italia și Kaufland din Polonia.

Citește și Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Ingredientul secret pe care să-l adaugi înainte de a-l pune în sticle. Așa iese foarte gustos și aromat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *