În această perioadă, gospodinele din toate colțurile țării pregătesc fel de fel de bunătăţi pentru masa de Crăciun, iar cozonacii nu au cum să lipsească. Însă, nu toată lumea se pricepe sau are răbdare să-i facă, așa că preferă să-i cumpere din magazin. Unul dintre cei mai mari producători de cozonaci de la noi din țară este, fără îndoială, Boromir. Dar ce conține, de fapt, produsele lor? Iată ce scrie pe etichetă!
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Nașterii Domnului şi, în această perioadă, cozonacii sunt la mare căutare. Ei nu pot lipsi sub nicio formă de pe masa festivă, așa că cine nu-i poate prepara acasă, îi poate cumpăra de la magazin.
În prezent, Boromir este unul dintre cei mai importanți producători de produse de panificație de la noi din țară, iar cozonacii de la ei sunt extrem de apreciați de către români.
Însă, ce scrie pe eticheta lor? Ei bine, ingredientele folosite de Boromir pentru cozonacul cu cremă de nucă și cacao sunt următoarele: făină albă de grâu, zahăr, nucă 8%, albuş de ou, drojdie naturală (făină albă de grâu, apă), uleiuri vegetale (palmier, floarea soarelui, rapiţă), gălbenuș de ou, apă, unt, sirop de zahăr invertit, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași și lecitină de soia, lapte praf degresat, cacao pudră degresată 0,4%, alcool etilic, drojdie, sare iodată, arome.
Pentru o păstrare cât mai bună a produsului, producătorul recomandă ca acesta să rămână în ambalajul original și să fie plasat într-un loc uscat și aerisit, evitându-se expunerea la soare.
Tot Boromir are și un sortiment delicios de cozonac cu cremă de cacao și rahat. Acesta este făcut din cremă cacao 30% (sirop de zahăr invertit, pesmet, albuș de ou, cacao 7%, zahăr, apă, alcool, arome), făină albă de grau, rahat 14% (zahăr, apă, amidon de porumb, acidifiant: acid citric, coloranți alimentari: extract natural de morcovi, brilliant blue, arome, dextroza), drojdie naturală (făina de grâu, apă), uleiuri vegetale (palmier, floarea soarelui, rapiță), zahăr, gălbenuș de ou, apă, unt, sirop de zahăr invertit, lapte praf, emulsifiant: mono și digliceride ale acizilor grași și lecitină de soia, sare iodată, arome.
Și în cazul acestui sortiment, producătorul recomandă ca produsul să fie păstrat în ambalajul original, în loc uscat și aerisit, ferit de razele solare.
Citește și Cât se ține cozonacul la cuptorul cu gaz vs. cuptorul electric. Așa iese pufos și rumen!
Se ia un vas încăpător și se amestecă foarte bine ouăle, laptele, sarea, vanilia și scorțișoara. Ulterior, se iau cele șase felii din cozonacul Casa Boromir și se înmoaie pe ambele părți în compoziția pe care am obținut-o mai devreme.
Acum, se ia o tigaie, se unge cu puțin unt și se prăjesc feliile de cozonac pe ambele părți. La final, pe fiecare felie de cozonac prăjită se adaugă miere și fructe proaspete de pădure. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși. Așa ies mai buni ca la cofetărie!