Ce conține laptele Pilos de la Lidl, de fapt. Detaliul de care trebuie să ții cont când citești eticheta

Mulţi români nu știu ce consumă
Ce conține laptele Pilos de la Lidl, de fapt. Detaliul de care trebuie să ții cont când citești eticheta

Laptele Pilos de la Lidl este unul dintre cele mai cumpărate produse de către români, pentru că sortimentul este unul dintre cele mai ieftine de pe piață. Puțini știu, de fapt, ce conține acest lapte. Detaliul de care trebuie să ții cont când citești eticheta!

Din ce este făcut laptele Pilos de la Lidl

Multe persoane aleg să cumpere laptele Pilos de la Lidl, dar puține cunosc informații esențiale despre conținutul acestuia. Președintele Asociației Pro Consumatori (APC), conf. univ. dr. Costel Stanciu, a declarat că românii nu citesc eticheta acestui produs atunci când îl cumpără și sunt atrași mai mult de prețul mic.

Sunt puțini români care aleg să cumpere lapte de vacă de la fermieri sau producătorii autohtoni, majoritatea preferând să meargă în supermarketuri. De exemplu, la Lidl, acolo unde laptele Pilos se vinde cel mai bine. Specialiștii au efectuat mai multe analize asupra laptelui Pilos comercializat de către Lidl și iată ce au scos la iveală cu privire la conținutul acestuia!

Este preparat din lapte de vacă pasteurizat

Cercetările au fost realizate de către experții de la APC și au ca scop învățarea românilor să cumpere produsele care sunt de calitate superioară și care nu le pun sănătatea în pericol.

Cel mai bun lapte pentru organism este cel nestandardizat. Adică este acel lapte care nu a fost parțial smântânit, smântânit sau care prezintă un alt tip de adaos, chiar dacă acest lucru este permis prin lege.

Dacă nu știați, lapte Pilos conține lapte de vacă pasteurizat, omogenizat, cu o grăsime de 2,0%, conform informațiilor prezentate pe openfoodfacts.org. 

Ce susțin experții

„Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu știu să facă diferența, pe baza informațiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat și unul nestandardizat, așa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foare clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a spus președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Nu doar laptele Pilos din Lidl a fost analizat, ci și alte mărci de pe piață, printre care Poiana Florilor, Olympus, Lactag, Carrefour, 365, Covalact de Țară, Monor, Lăptăria cu caimac, Drag de România, Albalact, Rarăul, ProdLacta, SIM, Boni, Vreau din România, Oke,  Zuzu, Napolact, Milli, Proxi, Vadul Laptelui, Muller și Fulga.

Din cele menționate mai sus, doar două mărci de lapte comercializează acest produs în stare nestandardizată. Este vorba despre „Lăptaria cu caimac” și Muller, lapte tratat termic prin procedeul UHT.

Drept urmare, înainte să mai cumpărați lapte din supermarketuri, este bine să citiți eticheta acestuia și să-l alegeți pe cel care este nepasteurizat.

Citește și: Câtă sare se pune la saramura pentru brânză. Pontul ciobanilor pentru cel mai bun gust, așa rezistă toată iarna

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *