Ce conține supa la plic, de fapt. Din lipsă de timp, adesea apelăm la mâncărurile care pot fi preparate cât ai pocni din degete. Iar printre preparatele care pot fi făcute extrem de rapid se numără și supa la plic. Dar suntem oare dispuși să renunțăm la sănătate din lipsa timpului. Căci ceea ce conține supa la plic sunt în mare parte ingrediente nocive pentru organism.
Specialiștii avertizează că supa la plic este un adevărat pericol pentru sănătate, deoarece conține peste 150% mai multă sare față de doza zilnică recomandată și o serie de alte substanțe (E-uri) foarte nocive.
Mai exact, acest preparat conține până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se arată într-un studiu realizat de InfoCons .
Rezultatul a fost stabilit în urma analizării etichetelor a 29 de produse. Printre ingredientele regăsite se numără și tăițeii, cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, dar şi legumele deshidratate, cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.
Totodată, studiul a relevat că 93,10% dintre produse au în compoziția lor aditivi alimentari. Președintele InfoCons trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe oameni să citească foarte bine etichetele produselor și să le aleagă pe cele care nu au în compoziția lor aditivi, coloranți și sare în exces.
„Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic?
Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie şi, înainte de a cumpăra, măcar citiţi studiul pentru produsele supă la plic, descărcaţi aplicaţia gratuită InfoCons, scanaţi codul de bare şi alegeţi în cunoştinţă de cauză dacă vreţi o supă la plic cu cât mai puţine E-uri, aditivi, coloranţi, conservanţi şi sare!”, a precizat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.
Medicii spun că cei care consumă aceste supe pe termen lung s-ar putea îmbolnăvi de cancer la stomac sau la colon.
Potrivit InfoCons, în compoziția crenvurștilor de porc, carnea de porc se află în proporție de 10% – 93% în compoziția.
„În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului„, se menţionează în comunicat, relatează Agerpres.
Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.