Brânza telemea este unul dintre cele mai populare produse lactate. Mulți români o au în frigider, pentru că se potrivește de minune într-o mulțime de combinații. Fie că o mănânci cu roșii, o pui peste cartofii prăjiți sau o folosești la plăcinte, trebuie să știi ce conține telemeaua de vacă de la Hochland. Lista completă de ingrediente a acestui produs.
Telemeaua de vacă este un produs lactat care se bucură de o utilizare largă. În ceea ce privește telemeaua produsă de compania Hochland, aceasta se găsește sub mai multe gramaje și în diferite tipuri de ambalaj. Fie că o cumperi pe cea de 200 g, ambalată în folie de plastic, fie că o cumperi pe cea ambalată în cutie metalică, în zer, cu gramaj mai mare, lista de ingrediente este aceeași.
Potrivit etichetei, telemeaua de vacă de la Hochland este obținută dintr-un amestec de: lapte de vacă pasteurizat, sare, cheag microbian și culturi lactice. Cantitatea de grăsime raportată la substanța uscată este de aproximativ 50%.
Citește și: Ce conține borșul din magazin, de fapt. Sigur nu-l vei mai cumpăra
Telemeaua are o consistență mai cremoasă decât alte sortimente de brânză precum cașul, de exemplu. Aceasta se datorează procentului de grăsimi din compoziție. Brânza de tip telemea de la Hochland are următoarele valori nutriționale:
Citește și: Ce conține, de fapt, untul Pilos din Lidl. Detaliul pe care nu multă lume l-a remarcat
Telemeaua de vacă produsă de Hochland se regăsește sub mai multe forme. Pe lângă telemeaua clasică, mai sunt cea cremoasă, cea cu verdețuri și cea light. Aceasta din urmă are un conținut mai scăzut de grăsimi și, prin urmare, mai puține calorii.
Telemeaua light are 219 kcal/100 g și un conținut de grăsime de 15%. Nivelul de acizi grași saturați este de 9.9 g, în timp ce proteinele se regăsesc într-un procent de 20%.
Citește și: Ce conține, de fapt, brânza Pilos de la Lidl. Detaliul de pe etichetă pe care mulți l-au ignorat
Sunt numeroase moduri în care poți integra acest produs lactat în rețete. Cea mai simplă modalitate de a savura telemeaua, vara, este alături de roșii proaspete. Aceasta mai poate fi dată pe răzătoare și pusă deasupra cartofilor prăjiți, fiind o combinație delicioasă și ușor de făcut.
Telemeaua mai poate fi folosită și la deserturi care combină gustul dulce cu cel sărat, cum ar fi macaroanele cu brânză. Pe lângă telemeaua de vacă, în comerț se găsesc și alte sortimente de telemea, precum cea obținută din lapte de capră, de oaie sau de bivoliță.