Ce conține uleiul sfânt folosit la încoronarea lui Charles. Ingredientele pentru mirul cu care va fi uns Regele sunt luate din Biblie

Uleiul folosit pentru ungerea regelui la încoronare este una dintre cele mai sacre părți ale ceremoniei.
Ce conține uleiul sfânt folosit la încoronarea lui Charles. Ingredientele pentru mirul cu care va fi uns Regele sunt luate din Biblie

Mirul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost sfințit în cadrul unei ceremonii speciale la Ierusalim, chiar la Biserica Sfântului Mormânt. Mirul a fost făcut din aceleași ingrediente ca cel folosit la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în 1953. Iată ce conține uleiul sfânt cu care va fi uns Charles în cadrul ceremoniei ce va avea loc pe 6 mai.

Ce conține uleiul sfânt folosit la încoronarea lui Charles

Încoronarea noului rege al Marii Britanii va avea loc pe data de 6 mai, iar în cadrul ceremoniei se va săvârși ungerea lui Charles și a soției sale, regina consoartă Camilla, cu uleiul sfințit de Arhiepiscopul Teofil al treilea şi Arhiepiscopul anglican al Ierusalimului.

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost fabricat în secret timp de opt luni în oraşul Hull din centrul Marii Britanii. Cel care a creat mirul este farmacistul și fostul pastor Mark Hutton, care a urmat o rețetă ce datează din secolul al XVII-lea.

Potrivit „The telegraph”, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise. Rețeta este menționată și în Biblie, conform sursei citate.

Citește și: „Rolul semnificativ pe care prințul George îl are la încoronarea regelui Charles. Casa Regală renunță astfel la o tradiție veche

Ingredientele mirului

Mirul conține ulei de măsline parfumat cu un amestec de uleiuri esențiale, de susan, trandafir, iasomie, scorțișoară, neroli (ulei din flori de portocal) și benzoin, la care se adaugă și flori de portocal, potrivit bbc.com.

Uleiul are o semnificație specială pentru familia regală, întrucât la crearea lui au fost folosite măsline cultivate pe Muntele Măslinilor, la Mănăstirea Maria Magdalena, unde este înmormântată bunica regelui, prințesa Alice.

Patriarhul Ierusalimului și arhiepiscopul anglican al Ierusalimului au sfințit uleiul la Biserica Sfântului Mormânt, construită pe locul unde a fost îngropat Iisus.

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, a aplaudat decizia de a folosi ulei de pe Muntele Măslinilor, un loc din afara Ierusalimului cu multe legături biblice.

„Acest lucru demonstrează legătura istorică profundă dintre încoronare, Biblie și Țara Sfântă”, a declarat arhiepiscopul. El a adăugat: „De la regii antici până în zilele noastre, monarhii au fost unși cu ulei din acest loc sfânt”.

Ustensilele folosite pentru ungere, printre care și o lingură, sunt printre puținele ornamente originale medievale de încoronare care au supraviețuit distrugerilor ordonate de liderul politic și militar englez Oliver Cromwell în 1649.

Citește și: „De ce regele Charles l-a lăsat pe fiul său, Harry, fără casa din Marea Britanie. Adevăratul motiv

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *