Ce e bine să faci dacă rămâi blocat în lift. Lucrurile esențiale de mare ajutor

Oricine a utilizează liftul, trbuie să se fi gândit cel puțin o dată ce s-ar întâmpla dacă s-ar bloca în interior. Unii chiar au trecut prin această situație.
Ce e bine să faci dacă rămâi blocat în lift. Lucrurile esențiale de mare ajutor

Majoritatea clădirilor cu mai mult de patru etaje au lift, iar utilizarea lor este o obișnuință în lumea civilizată. Comenzile sunt, în general, ușoare, astfel încât oricine să poată să utilizeze. Dar neprevăzutul poate să se întâmple. Așadar, iată ce e bine să faci dacă rămâi blocat în lift.

În general, blocarea unui lift are loc rar. Dar se pot opri, de exemplu, atunci când există întreruperi de curent, când pasagerii folosesc greșit echipamentul sau când liftul are o defecțiune. dacă se întâmplă asta, specialiști iau câteva sfaturi pentru a ieși dintr-un astfel de impas.

Ce e bine să faci dacă rămâi blocat în lift

  •  Rămâi calm și nu încerca să părăsești cabina fără a fi autorizat mai întâi de un tehnician autorizat sau de pompieri.
  •  Pentru a solicita asistență, utilizează butonul de urgență al liftului, interfonul sau telefonul.
  •  Păstrează distanța față de ușă în orice moment și nu încerca să forțezi ușile să se deschidă.
  •  Amintește-ți că liftul are deschideri de circulație a aerului, astfel încât nu va exista nicio limită de aer disponibil în interiorul cabinei.
  •  Așteaptă sosirea asistenței calificate. Doar un tehnician calificat sau Departamentul de Pompieri ar trebui să intervină pentru salvare, dacă se consideră necesar.
  •  Nu încerca să salvezi pasagerii în niciun fel!

Ce faci când constați din afară că liftul e blocat

Dacă stai în afara liftului și îți dați seama că acesta a încetat să funcționeze, nu încerca să salvezi pasagerii! Această mentalitate, chiar dacă are la bază bune intenții, poate duce la accidente grave.

În această situație, cel mai bine este ca un pasager „bloca în cabinăt” să rămână în cabină până când personalul instruit îl poate evacua. Dispozitivele de restricție ale ușilor împiedică pasagerul să deschidă ușileliftului. Prin urmare, speciașiștii recomandă următoarea procedură în cazul în care un pasager rămâne blocat într-un lift:

  •  Ar trebui să comunici cu pasagerul sau pasagerii, să-i asiguri că sunt în siguranță, atâta timp cât nu intră în panică și nu încearcă să deschidă ușile. Spne-le că există sificient aer în cabină.
  •  Menține comunicarea cu ei până când sunt salvați. Comunicarea poate fi fie prin sistemul de comunicare standard din cabină, fie prin comunicare verbală prin uși.
  •  Cere-i pasagerului sau pasagerilor să apese butonul de deschidere a ușii. Uneori liftul este la nivelul podelei și ușa se va deschide.
  •  Cere-i pasagerilor să se asigure că întrerupătorul roșu de oprire de urgență este în poziția „Run”.
  •  Apelează firma de service și informează reprezentantul serviciului pentru clienți că sunt oameni blocați în lift. Aceste incidente sunt tratate cu prioritate.
  •  Nu suna la 112 decât dacă este o urgență, notează blog.otis.com. Au existat cazuri în care liftul a fost deteriorat considerabile de către persoane care încercau să scoată un pasager dintr-un lift, atunci când situația nu era o urgență.

Echipamentul liftului are multe caracteristici de siguranță încorporate care reduc riscul de vătămare corporală și daune materiale în cazul unor defecțiuni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *