Sărbătoarea Nașterii Domnului se întinde pe parcursul a trei zile, 25, 26 și 27 decembrie. În toată această perioadă, creștinii respectă cu sfințenie cele mai vechi obiceiuri, pentru a se asigura că toate le merg din plin anul viitor. De asemenea, sunt câteva tradiții de care trebuie să țineți cont, pentru a avea liniște în case și în suflete. Iată mai jos, tot ce trebuie să știți despre cea mai importantă sărbătoare din an și ce este bine să faci în a doua zi de Crăciun.
În a doua zi de Crăciun se sărbătorește Soborul Maicii Domnului. Oamenii merg la biserică pentru a o cinsti pe Sfînta Maria. Ziua de Crăciun aduce toată familia împreună. Românii se bucură de cadouri, de bucate tradiționale alese și voie bună.
Pentru a le merge bine pe toate planurile și anul care vine, românii au grijă să respecte câteva tradiții și obiceiuri. Iată ce este cel mai important:
Se spune că toată lumea ar trebui să meargă în vizită la fini pentru a avea parte de o masă încărcată cu voie bună alături de părinții spirituali. Este necesar ca această tradiție să fie respectată. Multe persoane merg „cu colacul” la nași, oferind daruri alese cum ar fi:
„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăși a Ta răbdare neclintită și smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce și moarte, fără împotrivire.
Vino între noi și-n casă noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate.
Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel că nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre.
Amin!