Ce este bine să mănânci a doua zi de Crăciun, potrivit unor obiceiuri și tradiții. Prima și a doua masă de Crăciun sunt extrem de importante. Întreaga familie trebuie să participe la masa de Crăciun, pentru că asta face parte din tradiție. La fel de important este ce pui pe masa festivă și îți poate aduce noroc sau ghinion.
Ziua Nașterii Domnului este un eveniment plin de tradiții și obiceiuri străvechi. O mare majoritate dintre aceste tradiții au fost adaptate vremurilor prezente și se practică încă și astăzi. Tradițiile specifice acestei sărbători sunt:
Una dintre cele mai importante tradiții de Crăciun este legată de reparatele pe care le puneți pe masă în prima zi și mai ales a doua zi de Crăciun. Preparatele trebuie să fie pe placul invitaților.
Iată cu ce feluri de mâncare să vă surprindeți invitații la masa de a doua zi de Crăciun, pentru ca anul care vine să vă aducă împlinire pe toate planurile.
Din categoria fructelor prezente pe masa de Crăciun trebuie să facă parte strugurii, care semnifică prosperitate financiară și care aduc noroc din punct de vedere al banilor, și fructele cu formă rotundă, cum ar fi portocalele.
Felul principal este de departe cel mai important element de pe masa de a doua zi de Crăciun. Acesta trebuie să includă:
Desertul este de asemenea un alt element important ce nu trebuie să lipsească de pe masa festivă. Aceasta poate include:
„Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvântezi familia, prietenii, rudele și pe cei pe care îi iubesc, și pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei și puterii Tale nemărginite. Duhule Sfânt, te rog să-i ajuți, chiar în acest moment.
Acolo unde există durere, te rog să le dăruiești pacea și milă Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlinești.
Binecuvântează-le Tu căminul, familia, munca, da-le Înțelepciune și Lumină în viață lor. Binecuvântează-i când pleacă și când se întorc acasă, mergi înaintea lor și deschide-le calea.
Călăuzește-i și ocrotește-i clipă de clipă în toată viața lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu știință, din neștiință sau pe cele pe care nu și le amintesc.
Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfîntă, În Numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Doamne Tată, Fiule și Duhule Sfânt, vă mulțumesc că veți face mai mult decât pot eu cere.
Amin!”