Ce este bronzul organic. Cea mai sigură și rapidă soluție de a obține o piele ciocolatie. Cât durează efectul

Cât durează efectul

Scris de: Daoud Andra

25 Jul. 2023

Ce este bronzul organic. Cea mai sigură și rapidă soluție de a obține o piele ciocolatie. Cât durează efectul

Multe femei sunt adeptele pielii bronzate, însă nu vor să stea ore întregi la soare pentru a obține acea nuanță arămie a pielii. Există câteva metode de a obține același efect de piele bronzată, însă fără a sta la soare sau a merge la solar. Ce este bronzul organic și de ce e una dintre cele mai inspirate metode de bronzare.

Alternative la bronzul clasic

Pielea bronzată este cel mai de efect accesoriu în sezonul cald. Pentru a obține acel efect de bronz perfect, multe femei apelează la metode alternative de colorare a pielii. În loc să stea zile întregi la soare sau să faci ședințe de bronzare artificială la solar, multe doamne și domnișoare preferă să obțină o piele bronzată, fără să se expună la riscuri.

Citește și: Cum să te bronzezi uniform fără să te arzi. Greșeli de evitat când stai la soare

Una dintre metodele cele mai rapide de a obține un bronz cu aspect natural presupune să folosești autobronzant. Pe piață există numeroase produse cu texturi și nuanțe diferite, astfel că este imposibil să nu găsești un autobronzant care să ți se potrivească din toate punctele de vedere. Poți alege unul mai deschis la culoare, dacă ai pielea albă, care să o coloreze treptat. Sau, dimpotrivă, poți opta pentru un autobronzant care are efect intens de la prima aplicare.

Autobronzantele sub formă de spumă sau spray sunt cel mai ușor de aplicat pe piele. Dacă le aplici cu o mănușă specială, te asiguri că distribui produsul uniform și că nu vei rămâne cu pete inestetice. Dacă vrei să fii sigură că obții un bronz natural de invidiat poți apela la bronzarea organică.

Citește și: Ce culoare de costum de baie să alegi în această vară. Îți evidențiază perfect bronzul. Trendul l-a dat iubita lui Ronaldo

Ce este bronzul organic
Ședință de bronz organic

Ce este bronzul organic

Bronzarea organică reprezintă o metodă rapidă și lipsită de riscuri de a obține o piele arămie. Ședințele de bronzare organică se fac la salon, spre deosebire de autobronzante, care pot fi aplicate acasă. Procedura de bronzare organică presupune aplicarea unei soluții pe piele, care face ca aceasta să capete aspectul de bronz.

Soluția folosită la bronzarea organică este pe bază de dihidroxiacetonă (DHA). Aceasta este o monozaharidă care interacționează cu pielea la nivel superficial. Astfel, se produce melanoidină, care este asemănătoare cu melanina secretată de piele atunci când se bronzează la soare.

Citește și: În cât timp se vede bronzul la solar. Detaliul esențial pe care trebuie să-l știi

Procedura de bronzare organică durează aproximativ 15 minute. În timpul ședinței, persoana de la salonul de bronzare unde ai ales să mergi aplică o soluție specială pe pielea ta. Această soluție este pulverizată cu un dispozitiv special și uscată cu aer cald, pentru a se fixa mai bine pe piele.

Cât timp rezistă bronzul organic

O ședință de bronz organic face ca pielea să se închidă cu 1-2 tonuri și să capete un aspect de bronz natural. Avantajul acestui mod de bronzare este că nu rămân urme, cum se întâmplă uneori în cazul autobronzantului. De asemenea, nu există riscul să arate neuniform dacă este aplicată corespunzător.

Citește și: La ce oră te bronzezi cel mai bine. Secretul pentru a avea o piele ciocolatie în scurt timp

După o ședință de bronz organic, efectul durează în jur de 7-10 zile. Pentru a menține și intensifica bronzul, este nevoie de încă o ședință, după acest interval. De asemenea, țineți cont că bronzul se estompează în urma epilării, în urma exfolierii pielii și din cauza deshidratării. Pentru ca efectul să se mențină și să arate cât mai bine, este nevoie ca pielea să fie hidratată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *