Ce este infidelitatea financiară. Tot mai multe cupluri se confruntă cu această problemă

Tot mai multe cupluri se luptă cu o problemă care până acum era trecută cu vederea mult mai ușor. Află ce este infidelitatea financiară și cum poate duce la ruperea unei relații.
Ce este infidelitatea financiară. Tot mai multe cupluri se confruntă cu această problemă

Atunci când vorbim despre infidelitate, cu toții ne gândim la infidelitatea conjugală. Dar puțină lume știe că infidelitatea nu e doar în dormitor, ci poate avea mai multe aspecte. Cercetătorii vorbesc despre un gen de infidelitate care nu are nicio legătură nici cu emoțiile și nici cu dormitorul. Dar are capacitatea de a rupe relații și chiar căsnicii. Iată, așadar, ce este infidelitatea financiară.

Un studiu recent realizat de University of Southern Mississippi arată că secretele financiare tind să se transforme într-o formă de infidelitate în cuplurile căsătorite. Cu toate că frecvența certurilor din cupluri pe tema banilor este greu de monitorizat, mai multe studii au arătat că problemele financiare pot duce la divorț, se arată în studiul respectiv. De asemenea, alte studii au arătat că certurile pe tema banilor sunt mai frecvente decât cele pe tema infidelității conjugale.

Ce este infidelitatea financiară

Infidelitatea financiară se referă la faptul că unul dintre parteneri îi ascunde celuilalt informații legate de bani. De exemplu, valoarea reala a câștigului, modul în care sunt cheltuiți banii etc. Atât infidelitatea financiară, cât și cea conjugală au în comun faptul că este trădată încrederea celuilalt. Cu toții cunoaștem poveștile unui soț care îl înșală pe celălalt, dar când partenerul este înșelat financiar, situația se complică parcă și mai mult. Dincolo de trădare și de pierderea încrederii, această formă de infidelitate poate veni „la pachet” cu pierderi serioase de bani.

Cum recunoști infidelitatea financiară

La fel ca infidelitatea sexuală, infidelitatea financiară este o încălcare foarte gravă a încrederii. Dar dacă ți-e frică să discuți orice problemă financiară cu soțul/soția, atunci ai de-a face cu mai mult decât o problemă financiară, este o problemă de relație.

Există mai mulți indicatori ai infidelității financiare care trebuie urmăriți:

  • Extrase noi de card de credit – Vezi brusc extrase care ajung prin poștă pentru un card nou de credit despre care nu știi nimic.
  • Schimbarea statutului – Numele tău a fost brusc eliminat din ceea ce a fost un cont bancar comun, fără un motiv aparent.
  • Parole noi – Când parolele au fost schimbate în conturile tale bancare online fără să știi.
  • Nu vrea să discute cu tine chestiuni financiare – Soțul/soția refuză să discute chestiuni financiare sau îți spune să semnezi documente financiare fără să îți spună despre ce e vorba.
  • Ia decizii financiare unilaterale – Soțul tău face achiziții semnificative fără să discutați înainte și/sau fără acordul tău.
  • Paranoia – Soțul tău pare brusc foarte paranoic în ceea ce privește verificarea e-mail-ului.

Ce este infidelitatea financiară. Când devine o situație periculoasă

Desigur, cercetătorii mai spun că nu e o tragedie când soțul nu-i spune ei cât a costat cu adevărat undița lui de pescuit. Nici când soția îi spune că poșeta ei a fost la reducere. Acestea sunt mici trucuri pentru a evita o ceartă inutilă. Dar, după ce ai aflat ce este infidelitatea financiară, trebuie să fii atentă să nu depășești o anumită limită. Cheia pentru evitarea oricărui conflict de acest fel este o comunicare deschisă și sinceră. Conversația despre bani trebuie să fie un efort continuu de colaborare. La fel ca orice altă parte a relației tale. De la deciziile parentale până la a decide ce restaurant să alegi pentru a cina vineri seara.

Cum să eviți infidelitatea financiară

Pentru a te asigura că nu vei avea parte de infidelitate financiară, e bine să ții cont de câteva sfaturi, potrivit Forbes:

  • Nu accepta să nu știi despre conturile din bancă și cheltuielile care s-au făcut. Să lași toată această sarcină în mâna partenerului este foarte ușor. Dar aceasta este o modalitate excelentă de a favoriza infidelitatea financiară în relația ta. Asumă-ți responsabilitatea pentru finanțele tale și fă asta alături de partenerul tău.
  • Stabilește întâlniri regulate – sesiuni lunare sau trimestriale în care tu și soțul tău vă așezați la masă pentru a discuta despre finanțe. Și orice altceva crezi că e important.
  • Reevaluează-ți obiectivele împreună cu partenerul tău. Află dacă el are în minte un set diferit de obiective. Trebuie să fiți siguri că sunteți amândoi pe aceeași frecvență. Dezvoltați un buget de familie cu care sunteți amândoi de acord.
  • Apelați la un profesionist – Un contabil sau un consilier financiar vă poate ajuta pe amândoi cu stabilirea obiectivelor, gestionarea datoriilor, investiții eficiente din punct de vedere fiscal și idei de planificare a patrimoniului.

Infidelitatea financiară este cauza unui mare număr de divorțuri, așa că nu o trata cu indiferență!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *