Sarea Epsom, numită și sare amară, este un ingredient despre care auzim din ce în ce mai des în ultima vreme. Are numeroase întrebuințări și este foarte util să îl ai în casă, pentru proprietățile sale. Ce este sarea Epsom și care sunt cele mai comune utilizări ale sale.
Sarea amară sau sarea Epsom este un compus chimic natural, care are numeroase întrebuințări în casă. Chiar dacă are denumirea de sare și ca aspect este asemănătoare cu sarea de bucătărie, sarea Epsom are cu totul alte proprietăți și utilizări și nu este folosită la mâncare. Este, de fapt, un sulfat de magneziu și a fost descoperită în secolul al XVII-lea, în orașul Epsom din Marea Britanie, de unde își are și numele.
Sarea Epsom are un gust amar, de aceea nu se folosește la gătit, ci este pentru uz extern. Se găsește în magazine naturiste, în farmacii, online și chiar în unele supermarketuri. Cel mai des este folosită pentru proprietățile sale anti-inflamatorii, fiind dizolvată în apa de baie.
Acest compus chimic mai are și alte proprietăți, printre care: este relaxantă, antibacteriană, antivirală, antifungică și este un foarte bun exfoliant.
Citește și: A înmuiat lămâie în sare grunjoasă și a scăpat de o mare problemă în baie. E trucul toamnei 2023
Cel mai adesea, sarea Epsom este dizolvată în apa de baie. Este folosită frecvent de sportivi, pentru că ameliorează durerile musculare și crampele, fiind foarte utilă atunci când suferi de febră musculară.
De asemenea, ne putem bucura de proprietățile ei anti-inflamatorii și o putem dizolva într-un lighean cu apă și să stăm cu picioarele în amestec, atunci când acestea sunt umflate.
Sarea amară are și utilizare internă, putând fi dizolvată în apă și băută. Persoanele care suferă de constipație pot scăpa de această problemă cu sare amară. Aceasta trebuie să fie consumată însă ținând cont de anumite principii și contraindicații.
Citește și: Câtă sare se pune, de fapt, la un litru de apă pentru murături. Multe gospodine procedează greșit
Deși este un ingredient sigur, sarea amară trebuie folosită cu precauție, mai ales când vorbim despre utilizare internă. Înainte de a consuma sare amară dizolvată în apă, informează-te foarte bine cu privire la cantitate și contraindicații.
În ceea ce privește uzul extern, nu este bine să faci baie cu sare amară dacă ai probleme severe cu pielea cum ar fi: inflamații, arsuri, infecții sau răni deschise.