Serghei Mizil este unul dintre cele mai cunoscute personaje mondene, iar poveștile sale din vremea comunismului și nu numai îi captivează pe cei care îl urmăresc la televizor. Puțini știu ce etnie are Serghei Mizil sau faptul că a absolvit o facultate de arte.
Nicio apariție a lui Serghei Mizil nu poate fi trecută cu vederea. Poveștile celui care a fost bun prieten cu Nicu Ceaușescu îi captivează pe mulți chiar și acum, la mai bine de 30 de ani de la căderea comunismului. Afaceristul este fiul lui Paul Niculescu-Mizil, iar despre originile sale au existat numeroase dezbateri în spațiul public, în trecut.
Zvonurile privind faptul că afaceristul ar fi de etnie rromă sau că ar fi fost înfiat de familia Niculescu-Mizil sunt false, după cum a spus chiar el, la un moment dat. Serghei Mizil a pus punctul pe ”i” în trecut și a lămurit și informația care circula în spațiul public, potrivit căreia Oana Mizil, fosta parteneră a lui Marian Vanghelie, ar fi fiica sa.
”Toți spuneți că este copilul meu (n.r. Oana Mizil). Nu este copilul meu. Și nu o cheamă Mizil. Pe ea o cheamă Oana Coman Ștefănescu Nicolae. (…) Și-a permis să intre cu bocancii în viața mea și a surorii mele, Donca. Pot să demonstrez și cu acte că suntem frați, să se termine toate discuțiile astea că eu sunt înfiat, că suntem înfiați, că eu sunt țigan sau nu știu ce… Familia Niculescu-Mizil, în toată relația asta, sunt eu, Donca și cu Lidia (n.r. surorile sale)”, a explicat Serghei Mizil în urmă cu ceva timp, pe YouTube.
Serghei Mizil a absolvit Arte Plastice și o perioadă bună de timp a activat la Fondul Plastic. A confecționat diverse obiecte, dar a vândut și tablouri în străinătate, pentru că se bucura de privilegiul de a avea pașaport. A fost prieten bun cu Nicu, unul dintre fiii lui Nicolae Ceaușescu, dar și cu Irinel Columbeanu, Gino Iorgulescu sau nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
Fiul demnitarului Paul Niculescu-Mizil s-a bucurat de toate privilegiile de care putea avea parte datorită originilor sale. Serghei a avut două surori naturale și încă trei frați adoptați de familia lor. Afaceristul a povestit în trecut că avea la dispoziție tot ce își dorea în perioada comunistă.
”În primii ani ai lui Ceaușescu puteai să faci rost de orice. Am avut Mercedes 220 decapotabil, ca James Bond, un Jaguar, alții aveau BMW sau Jeep. Erau doar în uzul nostru, proprietatea statului. Aveam vilă la Snagov, aveam o Dacie mai specială cu număr mic și nu se luau milițienii de mine. Astea erau avantajele mele, mâncam de la o casă de comenzi mai specială, unde găseai whisky de multe feluri, țigări mai bune.
Astea se datorau funcțiilor părinților. Aveam un magazin, la început, pe strada Varșovia, unde ăia din Biroul Politic puteau să comande orice, și Rolex și Merțane. În ultimii ani se duseseră și o parte din avantajele astea, Ceaușescu voia să facă economii.”, a declarat Serghei pentru Jurnalul Național, în anul 2008.