Ce fac oamenii de succes în fiecare dimineață. Acesta este obiceiul care le aduce noroc

Unele dimineți sunt bune, fără să facem nimic deosebit. În altele, oricât n-pam strădui nu avem energie pentru nimic. Iată ce obiceiuri matinale îți pot aduce sucesul.
Ce fac oamenii de succes în fiecare dimineață. Acesta este obiceiul care le aduce noroc

Deși nu poți preveni orice situație nefericită a dimineții, experții spun că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți starea și productivitatea.

„Dacă te trezești energizat, vei purta acea energie în restul zilei”, spune expertul și antrenorul Ellen Goodwin. Pentru a câștiga câteva minute bune dimineața, alege-ți ținuta de cu seară și pregătește-o. Stimulează creierul să lucreze mai mult spre „victorii” și succese pe parcursul zilei, explică Goodwin.

Dar, dacă începi dimineața „cu stângul”, ești deja în urmă, spune ea. Și asta înseamnă că va trebui să folosești energia pe care o ai pentru a te calma și a ajunge la o stare emoțională mai bună, explică ea.

„Dimineața este un moment important, care poate da tonul pentru întreaga zi și îți poate afecta sănătatea pe termen scurt și lung”, spune Goel – un psiholog și biolog în neuroștiință comportamentală care este specializat în somn, ritmuri circadiene și efectul lor asupra fiziologiei umane.

Ce fac oamenii de succes în fiecare dimineață

Iată care sunt unele dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți începe ziua cu energie, potrivit lui Goodwin și Goel.

1. Planifică-ți totul din timp!

Unul dintre cele mai productive lucruri pe care le poți face pentru a-ți începe ziua bine ar trebui să îl faci, de fapt, de cu seară. Fă-ți un plan. Nu trebuie să fie un itinerar stabilit minut cu minut, dar ar trebui să planifice sarcinile majore sau lucrurile pe care vrei să le îndeplinești a doua zi.

2. Nu amâna lucruri

Poate crezi că dacă-ți acorzi câteva minute de somn în plus, îți asculți corpul și răspunzi nevoilor lui. Dar pe termen lung probabil, faci mai mult rău decât bine. Acest lucru se datorează faptului că acele 10 minute suplimentare de somn tind să fie un somn ușor și de calitate scăzută, deoarece nu este suficient de lung pentru ca organismul să treacă printr-un alt ciclu de somn (care tinde să dureze aproximativ 90 de minute).

Dar să te culci seara și să te trezești dimineața la aceeași oră în fiecare zi este una dintre modalitățile importante prin care poți menține ritmul circadian să funcționeze fără probleme, explică Goel.

3. Bea apă

Adaugă lămâie, gheață sau castraveți – sau pur și simplu bea direct. Ne deshidratăm peste noapte, mai ales dacă natura îți cere și folosești baia în timpul nopții, spune Goel. Un pahar sau două de apă ajută la completarea rezervelor de hidratare ale corpului. De asemenea, îți va stimula metabolismul.

4. Meditează

„Alinierea creierului este un mod de a fi mai creativ pe termen lung, mai contemplativ și mai în contact cu sine”, spune Goodwin. Unii oameni ar putea să nu simtă neapărat un impuls de energie din meditație, dar pentru că ne ajută să gândim mai eficient și mai clar, ar trebui să creeze o zi mult mai productivă.

5. Fă exerciții

Exercițiul eliberează endorfine – substanțe chimice produse în creier care ajută la minimizarea durerii și disconfortului și la creșterea bunăstării (în esență, calmantele proprii ale corpului). În plus, endorfinele pot reduce și hormonii de stres – ajutându-te să îți începi bine ziua, notează nbcnews.com.

6. Ieși afară la soare

Vrei să faci acel antrenament să funcționeze mai bine? Fă exerciții afară, la soare. Când primești lumina soarelui de dimineață, asta îi spune ceasului tău biologic că este timpul să începi ziua, explică Goel.

Există un întreg domeniu de cercetare (cronobiologie) care arată că lumina este ceea ce determină organismul să nu mai producă melatonină, hormonul care îi spune corpului să doarmă și să fie mai alert. (Și invers, experții știu că neexpunerea la suficientă lumină naturală pe tot parcursul zilei poate declanșa probleme de dispoziție, cum ar fi depresia și energie scăzută.)

7. Fă-ți cafea acasă

Dacă o ceașcă de cafea sau ceai îți face dimineața mai bină, bea-ți cafeaua dimineața, spune Goel. Există o mulțime de date care arată că într-adevăr îi ajută pe cei mai mulți oameni să se simtă mai atenți și mai puțin amețiți, spune ea. O mulțime de cercetări care arată că consumul acesteia (cu moderație!) are de fapt unele beneficii pentru sănătate. În plus, dacă o prepari acasă, nu doar că vei economisi bani, dar îți va crea un rituaș zilnic de preparare a cafelei care îți va aduce satisfacție.

8. Mănâncă micul dejun

Mâncarea este responsabilă să asigure corpului energie, așa că are sens ca să-ți începi ziua cu o masă. Metabolismul nostru funcționează mai bine mai devreme în timpul zilei, explică Goel. Asta înseamnă că organismul este mai capabil să transforme caloriile pe care le consumi în energie, pe care o poți folosi dimineața, spune ea. Cei mai mulți experți sunt de acord că dacă sari peste prima masă, asta te poate predispune să mănânci în exces mai târziu. în cursul zilei, adaugă Goel.

9. Petrece timp cu familia și prietenii

Fă-ți timp să mănânci micul dejun cu familia ta. Sună pe cineva care te face să zâmbești în timp ce te pregătești sau mergi la birou. Să fii alături de oameni pe care îi placi și pe care îi iubești te poate ajuta să îți stimuleze starea de spirit și nivelul de energie, spune Goodwin.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *