Ce faci greșit când îți îngrijești pielea. Obiceiurile care te îmbătrânesc

Ce faci greșit când îți îngrijești pielea. Obiceiurile care te îmbătrânesc

Îmbătrânirea este un proces natural și firesc. Nu poate fi evitată, dar putem urma anumite obiceiuri de îngrijire a pielii care o va întârzia. Aflați în rândurile următoare câteva obiceiuri pe care este bine să le urmați, pentru a încetini îmbătrânirea pielii.

Greșeli pe care le faci la îngrijirea pielii

Îngrijirea pielii este de multe ori evitată, iar unele obiceiuri zilnice accelerează îmbătrânirea acesteia. În schimb, putem fi conștienți de greșelile pe care le facem și de impactul negativ pe care acestea le pot avea asupra tenului nostru.

  • Hidratarea este foarte importantă

Așa cum organismul nostru are nevoie de hidratare, pielea are aceleași nevoi. De multe ori, aplicarea unei creme hidratante nu este suficientă, așa că trebuie să apelăm la produse de bază de apă, precum tonere sau seruri.

Hidratarea se referă la conținutul de apă din celulele pielii, deci putem apela și la umectanți, adică acidul hialuronic sau glicerina. Umectanții pot atrage umezeala din atmosferă în piele, reținând apa în interior.

  • Folosiți SPF

Unii oameni asociază folosirea de SPF cu venirea verii sau cu statul la plajă. Într-adevăr, trebuie să folosiți SPF la plajă, dar și în viața de zi cu zi, deoarece soarele este mai mereu pe cer.

Razele UVB și UVA ale soarelui pot avea un impact negativ asupra pielii noastre, dacă nu o îngrijim. De exemplu, razele UVB cauzează iritații, înroșiri și arsuri.

Efectele nocive nu se văd imediat, ci în timp. Aici vorbim despre riduri, pete pigmentare, elasticitate pierdută sau afecțiuni ale pielii.

  • Modul în care interacționezi cu pielea

Mișcările agresive cu tenul sunt efectuate, de cele mai multe ori, atunci când te demachiezi. Folosirea dischetelor sau a șervețelelor demachiante necesită mișcări de frecare, apăsare, dar acestea vor avea un impact în aspectul pielii tale.

De asemenea, poziția în care dormim poate avea un impact în formarea ridurilor de mai târziu. Presiunea exercitată asupra pielii în timpul somnului dacă dormi pe burtă sau pe o parte îți poate influența aspectul și sănătatea pielii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *