Luna iunie este ideală pentru a planta în grădină anumite flori, de care să ne bucurăm tot restul anului. Grădinarii cu experiență spun că aceasta este perioada perfectă pentru ele, din punct de vedere al temperaturilor și al umidității solului. Dacă sunt îngrijite corespunzător, vor rămâne înflorite până la toamnă.
Prima lună de vară reprezintă o perioadă excelentă pentru a pune la punct curtea și grădina. Anumite legume, dar și flori și plante decorative se plantează în această perioadă, deoarece vremea este caldă și rezistă bine după plantare, chiar și cele mai pretențioase soiuri.
Temperaturile ridicate și umiditatea fac ca aceste plante să înflorească rapid și să înfrumusețeze curtea. Aceste flori pot fi plantate direct în grădină, dar și în jardiniere, pentru a fi puse pe terasă. Cele mai populare flori care se plantează în iunie sunt: gălbenelele, garofițele, lavanda, gura leului, margaretele, cârciumăresele, petuniile, crăițele și ochiul boului.
Vezi și: 3 plante de apartament nepretențioase. Sunt extrem de frumoase și nu necesită o îngrijire specială
După plantare, aceste flori trebuie să fie îngrijite corespunzător, astfel încât să rămână înflorite până la toamnă. Unele dintre aceste plante au și efectul de a îndepărta insectele dăunătoare, motiv pentru care pot fi sădite în grădină, printre legume și fructe, pentru a le proteja de paraziți.
Dacă până acum au fost plantate legumele cu precădere în solar, pentru a le proteja de schimbările bruște de temperatură, începând din luna iunie, punem planta anumite legume direct în grădină, pentru că vor rezista foarte bine. În prima decadă a lunii iunie, se seamănă varza de vară, guliile, varza creață, castraveții, porumbul dulce, andivele, mărarul și fasolea verde.
Dacă nu apuci să le plantezi în prima decadă, le mai poți semăna până pe 20 iunie. În ultima parte a lunii se plantează varza de toamnă, guliile, sfecla roșie, cartofii și varza roșie. De asemenea, mai pot fi plantate conopida, broccoli și varza de Bruxelles. Tot în luna iunie ne putem ocupa mai serios și de gazon. Acesta poate fi tuns săptămânal sau chiar mai des, deoarece temperaturile crescute fac iarba să crească foarte repede. În ceea ce privește irigarea, aceasta se face dimineața sau seara.