Ce flori se oferă de 8 Martie. Orice femeie trebuie să le primească în luna martie

Pentru că vorbim despre venirea primăverii, de cele mai multe ori la mare căutare sunt aceste flori de sezon
Ce flori se oferă de 8 Martie. Orice femeie trebuie să le primească în luna martie

Florile sunt speciale, se pot oferi pur și simplu sau cu o cazie specială, cum ar fi pe 1 sau 8 martie. De cele mai multe ori, bărbații sunt în pana de idei și nu știu ce flori ar fi mai potrivite pentru 1 martie sau Ziua Femeii. Pentru a vă lămuri, vă invităm să aflați ce flori se oferă de 1 și 8 Martie.

Florile de primăvară, la mare căutare

Pentru că vorbim despre venirea primăverii, de cele mai multe ori la mare căutare sunt aceste flori de sezon, cu miros îmbătător, ce anunță venirea anotimpului cald. Pentru că fiecare floare are o semnificație diferită, este bine să alegeți în funcție de sentimentele pe care vreți să le transmiteți.

Ghiocei

Ghioceii sunt deja considerați drept vestitorii primăverii, așa că sunt potriviți pentru a fi oferiți ca mărțișor de 1 martie, alături de un șnur. De altfel, ghioceii sunt primii care ies la suprafața și răzbesc în condiții grele, uneori chiar fiind zăpadă pe jos. Ghioceii sunt văzuți ca un semn al rezistenței și al curajului.

Ce flori se oferă de 1 și 8 Martie
Ce flori se oferă de 1 și 8 Martie

Zambilele

Zambilele exprimă amabilitatea, tandrețea și bunătatea, astfel că pot fi oferite atât mamelor sau bunicilor, cât și prietenelor sau iubitelor. Zambila are un parfum de neegalat, foarte puternic și sunt preferatele tuturor femeilor.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de 8 Martie. Ce trebuie să faci de Ziua Femeii ca să ai noroc tot anul

Freziile

Freziile reprezintă simbolul încrederii, prieteniei și inocenței. Freziile sunt sunt considerate și florile misterului datorită parfumului lor subtil.

Lalelele

Lalelele sunt, probabil, cele mai iubite flori de primăvară, fiind un simbol al iubirii echilibrate, profunde. Lalelele pot fi un cadou perfect atât pentru persoana iubită, cât și pentru cei apropiați.

Citește și: Mesaje de 8 Martie 2022. Cele mai frumoase urări pentru Ziua Femeii

Narcisele

La fel ca și ghioceii, narcisele sunt asociate cu renaşterea, cu noile începuturi datorită faptului că sunt printre primele flori ce apar primăvara. Aceste flori sunt asociate cu prietenia și respectul.

Legenda narciselor

„O veche legendă grecească spune că narcisele ar fi apărut la moartea lui Narcis, un tânăr deosebit de atrăgător şi singuratic.

Indiferenţa sa faţă de nimfele care se îndrăgosteau de el a făcut ca zeiţa răzbunării, Nemesis, să îl pedepsească. Adică,  să nu poată iubi pe nimeni, ci să se îndrăgostească de propriul chip şi acest lucru să-i aducă pieirea.

Într-una din zile, admirându-şi chipul reflectat într-o fântână, şi-a pierdut viaţa în adâncul fântânii. Asta în timp ce încerca să îşi atingă reflecţia. Se spune că nimfele s-au adunat să-i plângă dispariţia şi l-au transformat într-o floare, binecunoscuta narcisă”, spune legenda.

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

În data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în toată lumea (în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă). Dintre aceste țări fac parte Națiunile Unite (193 de state) care au oficializat sărbătoarea în anul 1975. Fac parte următoarele țări: Afganistan, Albania, Algeria, Belarus, Brazilia, Croația, Columbia. Cuba, Cipru, Danemarca, Finlanda și multe altele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *