Tudor Chirilă este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști din România, dar şi unul dintre juraţii emisiunii ”Vocea României”. De curând, acesta a publicat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj pe care l-a primit de la o profesoară de limba română. Iată ce i-a transmis cadrul didactic!
Tudor Chirilă nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Toată lumea îl știe de pe YouTube, de la concerte, de la teatru sau de la Vocea României, acolo unde este antrenor de nouă ani de zile.
Acolo, vedeta are rolul de a descoperi cele mai bune voci, însă de curând a reușit să impresioneze cu inteligența sa o profesoară de limba română. Cadrul didactic i-a transmis un mesaj superb artistului.
”Mi se pare tare că prin Vocea României pot să continui un pic de tot la educație. Și mi se pare tare că există profesori deschiși la o abordare modernă, interdisciplinară”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.
Postarea lui Tudor Chirilă a devenit virală. În doar câteva ore, aceasta a adunat peste 14.000 de like-uri și a fost distribuită de mai mult de 200 de internauți. Iată de ce i-a mulțumit doamna profesoară lui Tudor Chirilă.
”Vă mulțumesc pentru că, grație dumneavoastră, termenul ”dihotomie” a fost pe deplin înțeles de elevii mei. Și să vă spun cum: studiam o poezie, în care era o metaforă argheziană minunată: ”dacă un altoi de stea putea să prindă pe noroi”. Am întrebat copiii (clasa a IX-a) ce cred ei că ar exprima.
Spre uimirea mea, un elev a spus că se referă la dihotomia ființei umane. L-am întrebat de unde cunoaște sensul termenului. Și mi-a spus că, în cadrul emisiunii Vocea României, ați folosit termenul cu referire la o concuentă care cântase un musical (sau ceva de genul), dar care putea interpreta și rock. A ieșit o minunăție de lecție. De aceea, vă mulțumesc! (un profesor)”.
Citește și Cine este Melisa Antonesi de la Vocea României. Sosia lui Nicole Kidman l-a făcut pe Tudor Chirilă să plângă!
Acum, hai să aflăm și care este definiția termenului ”dihotomie”, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX).
”DIHOTOMIE, dihotomii, s. f. 1. (Log.) Diviziune în două părți a unui concept, fără ca acesta să-și piardă înțelesul inițial. 2. Mod de ramificație a talului și a tulpinilor unor plante în două părți egale, care se împart la rândul lor în două părți egale etc. [Var.: dicotomie s. f.] – Din fr. dichotomie.”