Ce îi gătește Iulia Vântur lui Salman Khan. Se prepară ușor și e delicioasă

Este o rețetă vegetariană

Scris de: Daoud Andra

17 Dec. 2023

De când locuiește în India, Iulia Vântur a preluat numeroase obiceiuri din cultura asiatică, inclusiv unele culinare. Fostei prezentatoare TV îi place mâncarea indiană și a invățat să gătească destule rețete. De curând, a dezvăluit care este mâncarea pe care o prepară cel mai des, acasă în India. Se face ușor și este foarte gustoasă.

Ce mâncare îi prepară Iulia Vântur lui Salman Khan

Iulia Vântur locuiește, de mai bine de un deceniu, în India, acolo unde și-a construit o carieră în lumea artistică, dar și un stil de viață diferit de cel din România. Fosta prezentatoare TV a învățat să prepare câteva rețete tradiționale indiene, însă dintre toate mâncărurile de acolo, Dahl este preferata ei.

Acest fel de mâncare este, de fapt, o supă de linte cu lapte de cocos și multe condimente, aromată, care se servește alături de orez fiert. Vedeta o prepară adesea acasă în India, pentru ea și pentru partenerul ei, Salman Khan. Iată cum se face mâncarea!

Citește și: Cum arăta Iulia Vântur în adolescență. Iubita lui Salman Khan, apariție răvășitoare. Cu ce se ocupa la doar 15 ani

Ingrediente

  • 200 g linte roșie
  • 1 bucățică de 1 cm de ghimbir proaspăt
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei roșu
  • 1-2 caței de usturoi
  • 1 eșalotă (sau ceapă normală)
  • 1 linguriță praf de coriandru
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 2 lingurițe pudră de boia dulce
  • 1/4 linguriță de ardei Cayenne măcinat (sau boia de ardei iute pudră)
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri de sos de roșii sau de pulpă de roșii
  • sucul de o jumătate de lămâie
  • 200 ml lapte de cocos
  • 500-600 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline
  • 1 cană de orez

Citește și: Ce studii are Iulia Vântur. De ce nu vrea vedeta să își ia cetățenie indiană, deși are casă acolo

Ce îi gătește Iulia Vântur lui Salman Khan. Se prepară ușor și e delicioasă
Dahl este un preparat vegetarian

Mod de preparare

Se pune lintea la înmuiat în apă rece, pentru cel puțin o jumătate de oră. Se toacă morcovul, ardeiul, ceapa, usturoiul și ghimbirul și se pun într-un vas pe foc, împreună cu câteva linguri de ulei de măsline. Se călesc legumele la foc potrivit, se adaugă condimentele, după care se pune și pulpa de roșii. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se adaugă lintea scursă de apă și spălată cu încă un jet de apă rece.

Citește și: Iulia Vântur rupe tăcerea despre sarcină. A dezvăluit totul fără perdea: „Mi-am dat seama”

Se toarnă apa (se poate folosi și supă de legume, pentru un gust mai intens) și se lasă supa să fiarbă la foc potrivit, timp de 15-20 de minute. Lintea trebuie să fie gătită, dar nu să se înmoaie complet. La final, se adaugă laptele de cocos și se mai lasă la fiert 5 minute. După ce ați oprit focul, se pun zeama de lămâie proaspăt stoarsă și pătrunjel tocat.

Separat, se fierbe orezul în apă cu puțină sare, astfel încât să rămână al dente. Dahl este gata și se servește alături de orezul fiert și scurs de apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *