Ce înseamnă când cineva te sărută cu ochii închiși. Gestul ascunde o semnificație mult mai profundă decât ți-ai fi imaginat

De ce unele persoane țin ochii deschiși

Scris de: Daoud Andra

17 May. 2023

Ce înseamnă când cineva te sărută cu ochii închiși. Gestul ascunde o semnificație mult mai profundă decât ți-ai fi imaginat

Sărutul este una dintre cele mai intime forme de apropiere între doi oameni. Fiecare cuplu are un stil anume de a săruta, iar felul în care ținem ochii spune multe despre noi. Ce înseamnă când cineva te sărută cu ochii închiși și de ce preferă mulți oameni acest tip de sărut.

Toți îndrăgostiții trebuie să știe: ce înseamnă când cineva te sărută cu ochii închiși

Mulți oameni asociază un sărut romantic cu câteva detalii specifice, precum închiderea ochilor. În urma unui sondaj, s-a constatat că aproape toate femeile preferă să închidă ochii atunci când se sărută, în timp ce doar jumătate dintre bărbați țin ochii închiși. Psihologii explică faptul că a ține ochii deschiși în timpul sărutului este un semn că suntem ancorați în realitate și că vrem să vedem persoana iubită.

Citește și: Cine e bărbatul cu care Anca Țurcașiu s-a sărutat la televizor. Nu e vorba de Jean Gavril, partenerul ei de la “Te cunosc de undeva!”

Pe de altă parte, atunci când închidem ochii, este mai ușor să ne conectăm la celelalte simțuri și să ne concentrăm pe atingeri, pe miros, intrând astfel mai bine în starea pe care o presupune sărutul. Închiderea ochilor în timpul sărutului mai este asociată cu romantismul și emoțiile, însă nu înseamnă că oamenii care sărută cu ochii deschiși nu au sentimente profunde.

Ce înseamnă când cineva te sărută cu ochii închiși. Gestul ascunde o semnificație mult mai profundă decât ți-ai fi imaginat
Sărutul cu ochii închiși este mai romantic și mai pasional

Când este recomandat să te săruți cu ochii deschiși

Sărutul cu ochii deschiși este caracteristic mai ales cuplurilor care se află la început de relație, în perioada în care se cunosc prin toate simțurile. Psihologii specializați în relații spun că, dacă ești într-o relație cu partenerul tău de mult timp și simți că v-ați îndepărtat, ați putea încerca să vă reconectați în acest fel: ținând ochii deschiși în timpul sărutului.

Citește și: Bărbatul cu care se iubește Lidia Buble. Nu mai e niciun dubiu, au fost surprinși în public sărutându-se

Potrivit specialiștilor, scopul este să îți vezi partenerul și el să te privească de aproape, astfel încât să ajungeți din nou la acea conexiune intimă profundă. Chiar dacă poate fi ușor inconfortabil la început, pe parcurs vă veți obișnui, iar efectul este garantat.

„Toate lucrurile de care suntem conștienți sunt în globii oculari. De fapt, sărutul cu ochii deschiși ne face să fim foarte conștienți de noi înșine. Ai un sentiment profund de expunere și proximitate față de partenerul tău. Această nouă tehnică vă va lua ceva timp până vă veți obișnui. Senzația incomodă arată modul în care ne-am obișnuit să ne deconectăm de la partener și de la noi înșine. Sărutul cu ochii deschiși îi obligă pe oameni să devină conștienți în special de ce gândesc și ce simt.”, explică Dr. David Schnarch, în cartea sa, „Căsătoria pasională”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *