Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină. E un detaliu important, gospodinele trebuie să știe asta

Ce reprezintă fiecare cod de pe ambalajul de făină
Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină. E un detaliu important, gospodinele trebuie să știe asta

Făina este un ingredient esențial în bucătăria noastră, fiind utilizată într-o varietate de rețete de la pâine și prăjituri la paste și pizza. Cu toate acestea, există o mai multe de tipuri de făină disponibile în comerț, iar alegerea potrivită poate face diferența între o reușită și un eșec în bucătărie. În acest articol, vom explora tipurile de făină și caracteristicile lor.

În timp ce majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu făina albă și făina integrală, există, de asemenea, coduri inscripționate pe fiecare ambalaj de făină, cum ar fi 1050. Aceste coduri reprezintă conținutul de gluten al făinii și influențează modul în care aceasta se comportă în timpul preparării.

Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină

Făina pe care o găsim în comerț este de mai multe tipuri. Ea se clasifică în funcție de nivelul de rafinare, iar fiecare este notată cu un cod. Așadar, iată ce reprezintă fiecare cod și care sunt caracteristicile pe care fiecare tip de făine le are.

Făina 000

Făina 000 este cel mai rafinat tip de făină și are un conținut ridicat de gluten. Această făină are o textură fină și este folosită în special pentru produse de patiserie fine, cum ar fi prăjiturile și biscuiții, pentru că oferă o consistență mai moale și mai fragedă. Poate fi folosită pentru orice aluat în care se pune drojdie, dar mai puțin pentru pâine. Pentru a obține această făină albă și pufoasă, în procesul de fabricație se folosește clor.

Citește și: „Nu mai arunca resturile de pâine. Întrebuințarea nebănuită pe care o au în gospodărie

Făina 650

Făina 650 are un conținut mediu de gluten și este utilizată în principal pentru a face atât produse de patiserie, cum ar prăjiturile și biscuiții, cât și pentru pâine, aluatul de pizza sau covrigi. Este un tip bun de făină pentru produsele care trebuie rumenite.

Făina 550

Cu un conținut mai scăzut de gluten, această făină, măcinată din cereale moi, se folosește la majoritatea aluaturilor pufoase. Este important de precizat că nu vor crește la fel de pufoase ca atunci când este folosită făina dură. Făina 650 este ideală pentru pâinea cu maia naturală.

Făina 1050

Făina 1050 este un tip de făină integrală și are cel mai scăzut conținut de gluten. Pentru producerea ei se folosește bobul întreg de grâu, inclusiv tărâțele și germenii, lucru care o face cea mai bogată din punct de vedere nutritiv. Pentru că făina integrală are un conținut mai scăzut de gluten, aluatul nu va crește la fel de pufost ca cel făcut din făină 000.

Citește și: „La ce temperatură se coace pâinea. Secretul pentru a ieși exact ca la brutărie

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.5 63 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *