Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă

Află care este diferența dintre demipensiune și pensiune completă, dar și ce presupune fiecare dintre aceste două opțiuni.
Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă

Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă. De regulă, unitățile de cazare, indiferent de destinația în care vrei să mergi, oferă turiștilor o serie de opțiuni de acomodare. Printre ele se numără cazarea cu demipensiune sau cu pensiune completă. Mulți însă nu cunosc care este diferența dintre cele două, mai ales că și prețul pe care îl plătesc pe cazare va fi diferit în funcție de alegerea făcută. Iată ce înseamnă fiecare în parte.

Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă

Înainte de a pleca în concediu trebuie să stabilești câteva lucruri de la bun început. După ce ai ales destinația de vacanță, nu îți rămâne de făcut decât să alegi hotelul sau pensiunea în care vrei să petreci sejurul. În funcție de politica fiecăreia în parte, unitățile de cazare pot oferi sau nu posibilitatea achziționării unui pachet turistic cu demipensiune sau pensiune completă.

Să le luăm pe rând:

Demipensiunea

Demipensiunea reprezintă tipul de acomodare în care ți se va pune la dispoziție  și una dintre celelalte două mese principale – prânzul sau cina. Acest tip de acomodare este ales în special de turiștii care au în plan ieșiri scurte și care doresc ca atunci când se întorc la cazare să aibă la dispoziție posibilitatea de a lua masa. În multe cazuri, pachetele cu demipensiune includ băuturile de la micul dejun, dar nu și cele de la a doua masă, ele fiind servite contra-cost.

Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă
Ce înseamnă demipensiune și care este diferența față de o pensiune completă

Pensiunea completă

Spre deosebire de demipensiune, pensiunea completă este o opțiune de acomodare care oferă posibilitatea turiștilor să servească toate cele trei mese principale ale zilei. Și aici, la micul dejun, băuturile sunt incluse însă pentru cele de la prânz și cină cel mai probabil va trebui să plătești. De multe ori turiștii confundă pensiunea completă cu all-inclusive. Cele două sunt diferite deoarece în regim all-inclusive clienții vor primi pe lângă cele trei mese principale ale zile și alte gustări. În plus, au la discreție băutura care, în funcție de unitatea de cazarea aleasă, poate fi consumată pe tot parcursul zilei sau doar în anumite intervale orare.

În afara celor două opțiuni de acomodare menționate, mai există posibilitatea cazării cu mic dejun inclus. Așa cum îi spune și numele, dacă turistul va alege această variantă, va avea la dispoziție doar micul dejun. În general, această opțiune este aleasă de persoanele care doresc să petreacă cât mai puțin timp în unitatea de cazare, dar care totuși vor să servească o masă dimineața, înainte de a pleca.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *