Ce înseamnă „ghebos”. Nu mulți știu ce semnificație are de fapt acest cuvânt

Nimeni nu se aștepta la acest sens
Ce înseamnă „ghebos”. Nu mulți știu ce semnificație are de fapt acest cuvânt

Mulți se întreabă de unde vine cuvântul „ghebos”, mai ales când se gândesc la cântărețul ce se intitulează Gheboasă. Idol al tinerilor, artistul și-a asumat un nume de scenă cel puțin ciudat. Haideți să vedem împreună ce înseamnă, conform dicționarului, acest cuvânt!

De înseamnă „ghebos”

Un cuvând nu foarte des folosit, dar auzit destul de des în contextul celebrității în ascensiune a artistului cu acest nume, „ghebos” are o semnificație inedită, la care nu mulți se așteptau.

„Definiție: GHEBOS, -OASĂ, gheboși, -oase, substantiv masculin și feminin:, adjectiv (Persoană) care are cocoașă; cocoșat. ♦ Care are spatele adus, încovoiat, gârbovit. – Gheb1 + sufix -os.”, potrivit dexonline.ro.

Și pentru că fanii mereu au fost curioși de ce artistul pe care îl apreciază într-un număr atât de mare și-a însușit un nume derivat de la „ghebos”, tot el a fost și cel care a făcut lumină. Contrat definiției, pe care el o cunoaște foarte bine, numele Gheboasă nu are nicio legătură cu ceea ce se arată în DEX. Tânărul a dezvăluit că numele său de scenă are o semnificație mai mult personală, decât logică.

„Gheboasă ar însemna cocoșat, dar eu nu sunt cocoșat. Gheboasă vine de la bunicul meu. De fapt, vine de la „ghebe” – ciuperci. Când eram mai mare mi-a zis cineva: „Băi Gheboasă!” și am zis stai măi că e șmecheroasă, șerpăroasă. Ziceam toate cuvintele cu „oasă” și mi s-a părut tare. Așa am zis să-mi pun pe internet Gheboasă, dintr-o caterincă. Nu mă așteptam să mă știe atâta lume și să rămân cu numele ăsta”, a povestit el, în cadrul emisiunii „Detectorul de Minciuni”, moderată de Oana Radu.

Gheboasă a avut o copilărie chinuită

Un alt lucru mai puțin cunoscut publicului despre idolul adolescenților este faptul că a fost abandonat la naștere și dat în plasament, cât tatăl său era la închisoare. A locuit, ulterior, alături de bunica sa în Târgoviște, într-un cartier numit Șerpărie.

„Oamenii care m-au ținut în plasament sunt de nota 1000. Viața mea era diferită. Când am plecat în Șerpărie a fost o schimbare, m-am mutat la o viață haotică. Erau manele la maxim, înjurături. Eu nu eram obișnuit cu genul ăla de oameni, cu petreceri până la 6 dimineața. Venea mereu Poliția acolo să ridice oameni. Am văzut multe lucruri rele. Am plecat de acolo și vreau să vadă lumea din ce sunt făcut cu adevărat. Am văzut prea multe lucruri când am fost mic și lucrurile astea m-au călit”, a spus el în emisiunea „La Măruță”.

Gheboasă a fost, recent, în mijlocul unui scandal de proporții, după ce a stârnit reacții negative în urma prestației sale de la UNTOLD. Cântărețul a scandalizat mare parte din opinia publică din România, după ce a încurajat mii de tineri, mulți minori, să fredoneze versurile unei piese cu cuvinte obscene. Unele figuri celebre din țară i-au sărit în apărare, spunând că astfel de limbaj, mai mult sau mai puțin obscen sau violent, a fost folosit în muzica națională și internațională timp de zeci de ani.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *