Buletinul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai importante documente de identitate. Fără el, practic, nu existăm, deci trebuie să avem mare grijă să-l păstrăm în siguranță. Acesta conține informații precum numele, prenumele, data nașterii, cetățenia, iar undeva mai jos este scris și SPCEP sau SPCLEP. Iată ce reprezintă aceste litere. Puține persoane știu semnificația lor!
Buletinul este un document esențial pe care este obligatoriu să-l aibă toată lumea. Fără el, nu putem face nimic. Pe buletin se regăsesc CNP-ul și seria, dar și alte informații utile despre noi precum numele, prenumele sau data nașterii.
Totodată, pe acest document important este scris și ”Emisă de … SPCEP sau SPCLEP”. Însă, puțini români știu ce înseamnă, de fapt, aceste litere. Ei bine, ele vin de la numele unor instituții și diferă în funcție de reședința fiecărui cetățean din România.
Astfel, SPCEP este prescurtarea pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, în timp ce SPCLEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.
Însă, pe unele buletinele poate apărea și SPCJEP. Această abreviere vine de la Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor.
Buletinul, permisul de conducere sau pașaportul sunt documente care nu pot fi eliberate fără o fotografie. Este vorba de o poză foarte specială, deoarece este interzis să zâmbești în ea, altfel ți se va refuza accesul la respectivul act. Această regulă strictă, însă, are un scop foarte precis.
”Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră”, a declarat Karolina Turowska, un expert în fotografie biometrică tip pentru pașapoarte, buletin, diplome, citat de HuffPost.
Citește și Singurele persoane care pot călători fără documente. Nu au nevoie nici de buletin, nici de pașaport!
Prin urmare, programelor software le este dificil să facă diferența între oameni dacă au expresii faciale. ”Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi. Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor.
Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale”, a mai transmis Karolina Turowska.