Etichetele hainelor oferă informații prețioase despre întreținerea obiectelor vestimentare, dar nu mulți obișnuiesc să le citească înainte de a la spăla sau călca rufele. Pe etichete sunt trecute mai multe simboluri, fiecare cu o semnificație diferită. Iată ce înseamnă triunghiul de pe etichetele hainelor, de fapt. Detaliul imporant pe care trebuie să îl cunoști.
Cu toții probabil am trecut prin situația în care am pus anumite haine la spălat, iar la finalul ciclului de spălare le-am scos din mașină fie cu țesătura distrusă, fie decoloarate. Producătorii trec pe etichete informații ce țin de modul de întreținere a hainelor. Procesele de spălare și călcare ale acestora trebuie să fie în concordanță cu ce este afișat pe etichetă.
Uitându-ne la etichetă vom afla întotdeauna dacă haina respectivă se spală manual sau la mașină, temperatura la care o putem face, programul de spălare, cum se poate usca sau dacă poate fi sau nu călcată cu fierul de călcat.
Ana Maria Stoica, specialist în îngrijirea hainelor, a explicat în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”, care este semnificația simbolurilor de pe etichete.
Eticheta se găsește mereu în partea stângă a articolului vestimentar și conține mai multe simboluri. Potrivit specialistului, primul simbol, cel ce ilustrează un lighean, ne indică temperatura maximă la care se spală acea țesătură. Cele mai întâlnite valori sunt 30, 40, 60 și 90 de grade.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să speli hainele îngălbenite la subraț. Trucul genial, este un puternic agent de albire
Cel de-al doilea simbol, care seamănă cu o fundiță tăiată, ne avertizează asupra faptului că acel articol nu trebuie stors. Dacă este completat și de un desen care simbolizează o cadă, înseamnă că acea haină se spală de mână. Este întâlnit, de regulă, la hainele confecționate din materiale delicate, precum mătasea.
Un alt simbol care apare pe etichetă este fierul de călcat. Acesta poate avea mai multe semnificații, în funcție de desen. Astfel, dacă simbolul este însoțit de un punct, atunci haina se se va călca la temperatură joasă. Dacă are două puncte, înseamnă temperatură ridicată. În cazul în care este tăiat cu o linie, atunci trebuie să știm că articolul nu se calcă deloc.
În ceea ce privește triunghiul de pe etichete, acesta oferă informații legate de produsele ce trebuie folosite pentru cărațarea țesăturilor. În cazul în care triunghiul apare tăiat, atunci nu trebuie folosit clor sau înălbitor.
Ultimul simbol seamănă cu un uscător de rufe. Dacă acesta este tăiat atunci acea haină nu trebuie uscată folosind acest aparat. Dacă este însoțit de o linie orizontală care nu îl taie, este recomandarea ca articolul să fie uscat în poziție orizontală.
Te-ar puutea interesa și: Ce să pui în mașina de spălat pentru a îndepărta scamele de la haine. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci