Ce mai vinde ANAF. Avionul care a aparținut companiei omului de afaceri Ovidiu Tender, scos la licitație

Cât costă aeronava?

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), scoate la vânzare prin licitațe publică, pentru a treia oară, avionul care a aparținut companiei Tender SA, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender. Iată de la ce sumă începe licitația.

ANAF a scos la vâzare avionul care a aparținut companiei lui Ovidiu Tender

Aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), ce a aparținut companiei Tender SA, a fost scoasă la începutul lunii iunie la licitație de către ANAF cu suma de 374.587 lei, fără TVA.

Întrcât avionul comercial nu s-a vândut la primele două licitații, ANAF organizează o nouă ședință în data de 9 august. Prețul de pornire al licitației de luna viitoare este de 249.725 lei, la care se adaugă 19% TVA.

Conform ANAF, aeronava a fost folosită în perioada 2011-2014 și se află în stare tehnică bună.

”ANAF organizează în data de 09.08.2023 orele 14:00, in Bucureşti, str.Lucreţiu Pătrăşcanu nr.10, Corp B, sector 3, telefon 0786.543.421, licitația urmatoare (a treia licitație):
– Aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. înmatr. YR-OTN, preţ de pornire al licitaţiei 249.725 lei (la care se aduga T.V.A. in cota de 19%).
Conform raportului de evaluare, avionul a fost pregatit pentru zbor in anul 2011, facandu-i-se reviziile, acesta fiind operațional până în anul 2014. Aeronava se află într-o stare tehnica bună, completă, putând fi repusă în functiune după efectuarea procedurilor specifice.”, se arată în anunțul autorităților fiscale.

Citește și: Cine sunt patronii de la Blue Air. Doi frați sunt în spatele acestei companii

Ovidiu Tender, magnatul care a cumpărat o întreagă companie aeriană

În urmă cu aproximativ 15 ani, omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender, care la vremea respectivă avea o avere de circa 800 de milioane de euro, cumpăra compania aeriană Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.
„În urmă cu trei ani, m-am gândit să-mi cumpăr un avion pentru că de­venise o necesitate. A fost o oportunitate. Un american deţinea o companie aviatică în România, Je­tran Air, şi voia să-şi vândă afacerea pentru că avea nevoie de li­chidităţi. La începutul acestui an, în schimbul a 45 de milioane de dolari, mi-a cedat compania, ce deţinea opt apa­rate de zbor. Dintre acestea, şapte sunt avioane cu câte 160 de locuri, iar unul e de tip business, cu 12 locuri”, declara omul de afaceri în 2008 pentru Libertatea.

A fost condamnat la închisoare și i s-a pus sechestru pe avere

La data de 8 iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare cu executare, într-unul dintre cele mai ”grele” dosare din istoria postdecembristă: dosarul RAFO-Carom. În același dosar a fost condamnat și omul de afaceri Marian Iancu la 14 ani de închisoare. Procesul s-a desfășurat între anii 2006 și 2015.

Pe 7 noiembrie 2019, Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat din pușcărie, după executarea efectivă a 4 ani și 5 luni din pedeapsă, adică fracția legală de 1/3 în cazul deținuților cu vârsta de peste 60 de ani.

Marian Iancu a fost și el eliberat condiționat pe data de 27 iunie, anul trecut, după ce a executat 7 ani și 20 de zile din pedeapsă.

În dosar, judecătorii au dispus și confiscarea extinsă pe bunurile și conturile celor doi afaceriști. Ovidiu Tender a trecut compania pe numele soției sale.

SC Tender SA se judecă acum pentru scoaterea de sub măsura confiscării speciale, arată Ziare.com.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *