Carmen Brumă are un corp senzațional la 46 de ani. Pe lângă sport, iubita lui Mircea Badea ține și dietă, de la care încearcă să nu se abată mai deloc. Iată la ce alimente a renunțat vedeta.
Potrivit lui Carmen Brumă, dieta mediteraneană este considerată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și mulți medici un stil de alimentație sănătos, cu multiple beneficii în prevenirea bolilor și stimularea longevității. Este bazată pe consumul de pește gras, legume, semințe, ulei de măsline, lactate, ierburi aromate și nu exclude grupe alimentare majore, a explicat vedeta.
Trebuie să știi că dieta mediteraneeană este specifică țărilor din jurul Mării Mediteraneene: Grecia, sudul Italiei, Franța, Spania, Maroc și altele. Predomină consumul de pește, fructe și legume, ulei de măsline și cereale integrale, asta însemnând importante substanțe nutritive, printre care vitamine și minerale, antioxidanți, grăsimi bune Omega-3, fibre și proteine vegetale.
Totuși, consumul de carne este moderat, dieta mediteraneană axându-se pe pește și fructe de mare. Lactatele nu lipsesc din meniu, sub formă de iaurt, feta sau alte brânzeturi. În plus, este încurajat consumul de fructe și legume, dar și de cereale, principala sursă de grăsimi fiind uleiul de măsline, bogat în grăsimi mononesaturate, benefice pentru sistemul circulator. Carnea roșie, cea procesată și dulciurile sunt consumate foarte rar.
De-a lungul timpului, Carmen Brumă a explicat că sunt două categorii: alimentele de la care nu face eforturi să se abțină, pentru că oricum nu îi plac, și alimentele la care poftește, dar s-a autoeducat să le consume foarte rar. De pildă, micii, cârnații, toba, șoriciul, caltaboșul, mezelurile, aripioarele și paneurile au fost tăiate de pe lista vedetei.
În schimb, când vine vorba despre cașcaval, cartofi prăjiți, pizza cu brânză, burger, vin roșu sec cu brânză brie, salată de vinete cu maioneză, paste cu sos de brânză etc., lucrurile se schimbă. Aceste mâncăruri îi fac cu ochiul, dar Carmen Brumă s-a autoeducat și le consumă foarte rar, la câteva luni. Cât despre dulciuri, gustă din ele o dată pe săptămână.
Carmen Brumă susține că legumele trebuie consumate la fiecare masă principală: