Ce meserii poți practica dacă nu ai luat BAC-ul. Cele mai căutate joburi

În cazul în care vă aflați în situația în care nu ați promovat examenul de Bacalaureat ți vreți să vă angajați, iată mai jos câteva idei
Ce meserii poți practica dacă nu ai luat BAC-ul. Cele mai căutate joburi

Faptul că nu ai luat examenul de Bacalaureat, nu înseamnă că nu puteți munci, mai ales o perioadă, până veți putea susține examenele în sesiunea de toamnă. Din păcate, sunt mulți cei care nu promovează examenul nici atunci, drept urmare, trebuie să se reorienteze. Iată ce meserii poți practica dacă nu ai luat BAC-ul/

Ce meserii poți practica dacă nu ai luat BAC-ul. Top joburi căutate

În cazul în care vă aflați în situația în care nu ați promovat examenul de Bacalaureat nici în sesiunea de toamnă și vreți să vă angajați, iată mai jos câteva idei ce vă vor ajuta cu siguranță.

Meseria de Ambulanțier

În acest caz, puteți urmări site-urile Serviciilor de ambulanță din orașul vostru deoarece periodic acestea lansează cursuri de formare profesională pentru ambulanțieri. Aveți nevoie doar de liceu absolvit (cu sau fără bac) și permis de conducere. Un ambulanțier ajunge cu tot cu sporuri si indemnizații la un salariu de peste 4.000 de lei.

Meseria de Alpinist Utilitar

În acest caz trebuie să iubiți adrenalina și să nu vă fie frică de înălțimi. Pentru această meserie trebuie să montați spoturi publicitare la diverse înălțimi. De asemenea, să executați lucrări de construcții și să montați antene.

Salariile sunt de peste 3 000 de lei, iar în străinătate se câștigă chiar foarte bine din asta. Pentru a practica această meserie, nu este nevoie de studii superioare, ci doar de un curs de calificare acreditat în domeniu.

Ce meserii poți practica dacă nu ai luat BAC-ul. Conductor de tren

În condițiile în care foarte mulți oameni au uitat de această meserie sau își doresc doar să lucreze la birou, meseria de conductor tren este mult mai atractivă astăzi.

Meseria de Bucătar

Meseria de bucătar este una profitabilă, asta dacă există talent culinar. Un bucătar trebuie să țină pasul cu oamenii care mănâncă la restaurant. Mai mult, bucătarul trebuie să iasă din zona de confort și să nu gătească tot timpul ca la cantină.

„Te poți specializa pe un stil de mâncare (bucătărie) până reușești să îl cunoști foarte bine. Cauți să te angajezi la unul dintre cele mai mari restaurante/ hoteluri pe acel specific.

Poți să te specializezi, spre exemplu în bucătăria mediteraneană, vegană, iar oportunitățile tale de creștere sunt nelimitate.

Nu te crampona în bucătăria fast-food sau în mâncarea de cantină.. Mergi mai departe și vei avea succes! Această meserie îți permite să lucrezi oriunde în lume, dacă devii un bucătar bun!”, este sfatul specialistului în domeniu.

Meseria de Frizer/ Hairstylist

Această meserie va exista întotdeauna, la fel ca și bucătăria. Fie că este vorba despre un client care vrea să se tundă, fie că există altul care merge la un eveniment. Clienții nu vor lipsi din salonul de înfrumusețare. Un tuns de calitate poate să ajungă până la 100 de lei, depinde mult de salon și de zona acestuia.

Meseria de Barman

Meseria de barman este una perfectă chiar și pe timp de vară. Vă puteți angaja chiar și la un restaurant aflat la malul mării. Terasele vor fii pline până în septembrie.

Pentru meseria de barman nu aveți nevoie de studii superioare, iar nivelul salarial la care puteți ajunge poate fi destul de mare. Dacă oferiți energie și sunteți sociabili, atunci șansele de reușită sunt mari.

Meseria de Agent vânzări

Meseria de agent de vânzări se poate practica fără studii superioare. Cel mai important este să fii un foarte bun comunicator, să cunoști psihologia și să îți analizezi și studiezi oamenii/ firmele cărora urmează să le vinzi produsele sau serviciile.

Meseria de Mecanic auto

Meseria de mecanic auto este și mai profitabilă, în cazul în care aveți studii superioare, dar și fără studii. Din păcate, mecanicii curați, cinstiți și devotați pentru clienții lor sunt prea puțini. Mai rar găsești un mecanic asumat, însă, cu toate astea avem nevoie de ei.

Meseria de Agent imobiliar

Ca să fii agent imobiliar ar trebui să înțelegi foarte bine nevoile oamenilor în ceea ce privește casa, proprietatea, confortul, siguranța. Totodată, trebuie să știi să comunici foarte bine, să urmărești piața imobiliară în permanență, să vorbești mult la telefon și să mergi la întâlniri cu clienții.

Meseria de Ospătar

În funcție de locația aleasă, un ospătar poate câștiga foarte bine. Este bină ca un opătar să fie amabil, tolerant și atent cu clienții săi. Mai mult, acesta va primi întotdeauna bacșiș. Puteți câștiga ca ospătar mai bine de 4 000 de lei/ lună cu tot cu bacșiș.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *